24 Aug 2014

Trinny&Susanna vs. Plie - alusmekot vertailussa / comparing shapewear dresses

Puuteri, nude, beige, iho... Miten monta nimeä tälle värille löytyykään. Se ei ole lempivärini alusvaatteissa, mutta erittäin käytännöllinen. Onneksi alusvaatteissa on nykyään enemmän värivaihtoehtoja kuin ennen, myös isoissa kuppikoissa, eikä värejä rakastavien tarvitse enää tyytyä pelkkiin puuterinvärisiin tai valkoisiin, jos ei halua.

Nude, skin, beige... Oh the many names this colour has. It's not my favourite, but it's very practical. We who love colours are so lucky that nowadays there are more options available and not just beige and white anymore.


Puuterinsävy on erittäin käytännöllinen, jos päällysvaatteet ovat hiemankaan läpikuultavat. Monet värilliset alusvaatteet näkyvät selkeästi myös neuleiden läpi, joten jos et halua, että alusvaatteet huomataan tai näkyvät yhtään läpi, valitse alusasu, joka on mahdollisimman lähellä oman ihosi sävyä. Kuvissa näkyvät liivit ovat Panachen uudehkosta Envy-sarjasta. Envyn nudesävy on hyvä meille vähän vaaleaihoisemmille. Pidempi postaus Envystä tulossa myöhemmin.

The beiges and browns are very practical when you don't want your lingerie showing under your clothes. Note that most knitted fabrics are also very see-through in certain lightings! Just choose the colour closest to your own skin tone, there are many options from light beige shades to darker browns available. The bra on the pictures is the nude Envy which is a fairly new core colour range from Panache. I'll be posting a review of the Envy soon so keep your eyes open. 


Yksi lempialusasuistani, jota varmaan joidenkin mielestä olen hehkutellut liikaakin, on muovaava alusmekko. Käytän paljon mekkoja kesät talvet, joten alusmekollekin on usein tarvetta. Minulta löytyy Trinny & Susannah'n kupiton Body Smoother-alusmekko mustana ja se on ollut todella ahkerassa käytössä, varsinkin talvella tummempien ja pidempien mekkojen kanssa. Valikoimaamme tuli aivan vasta samanlaista alusmekkoa myös Plie-tuotemerkiltä. Plien alusmekko on hieman lyhyempi kuin T&S:n vastaava. Ja koska musta alusmekko minulta siis jo löytyy, valitsin Plie-mekkoni puuterinvärisenä, sillä se sopii loistavasti yhteen Envy-settini kanssa ja vaaleana on vähän monikäyttöisempi kuin musta.

Hope you readers are not bored with me always praising the shapewear dresses, but I wear a lot of dresses throughout the year and with most of them an underdress is a necessity. I've had the black Trinny & Susannah All-in-one Body Smoother dress for a while now and I've been wearing it a lot. And a couple of weeks ago this new similar shapewear dress from Plie was added to our selection in black and beige, so I chose one in beige for myself to go with the Envy bra.


Trinny&Susannah Body Smootheriin verrattuna Plien mekko on huomattavasti lyhyempi ja sopii sitten lyhyempihelmaisten mekkojen ja hameiden kanssa sekä tietysti vähän lyhyemmille. Body Smoother on selkeästi mitoitettu hyvin pitkille ja/tai pitkäselkäisille, joten kovin lyhyille pituus voi olla ongelma tässä mallissa. Minä olen 162-senttinen, enkä kyllä mitenkään pitkäselkäinen, joten pituutta Trinny & Susannah-mekossa on ehkä ihan aavistus liikaa. Litteänä pöydällä vertailtuna on T&S-alusmekko melkein parisenkymmentä senttiä pidempi ja siinä on sekä hieman pidempi selkäosa että selkeästi pidempi helma.

Compared to the Trinny & Susannah Body Smoother, the Plie shapewear dress is much shorter and thus suits much better under shorter midi dresses and skirts. The All-in-One Body Smoother is probably better for taller ladies or to got with knee lenght skirts, and the Plie dress for the shorter ladies. I'm not very tall myself, just 162 cm, so the T&S Smoother dress is just on the borderline of being too long for me. I measured and compared these two on flat surface and the Smoother Dress is almost 20 cm longer than the Plie shaper and the length divides on both on the torso and on the hem.  


Molemmissa alusmekoissa on säädettävät olkaimet, mutta vain Plien mekossa olkaimet ovat takaa irrotettavat ja ne voi laittaa ristiin. Molemmissa materiaaleina ovat polyamidi ja elastaani, Plien mekossa 90/10- ja Trinny&Susannah mekossa 87/13-suhteessa. Trinny ja Susannah on hieman paksumpaa materiaalia. Näille suositellaan vain käsinpesua elastaanin vuoksi, mutta kokemuksesta tiedän molempien kestävän myös varovaisen konepesun. Minulla on ollut nyt jo neljättä vuotta käytössä Plien hoikentava body ja se on käynyt jo kymmeniä kertoja konepesussa (käsinpesuohjelma, ei linkousta) ja on yhä varsin hyvässä kunnossa. Ja Trinny & Susannah-alusmekkokin on käynyt pesussa jo useita kertoja. Plien mekko on hinnaltaan huomattavasti edullisempi kuin Trinny & Susannah. Plie-tuotteet valmistetaan Brasiliassa, Trinny & Susannah-alusasut Belgiassa.

What's similar in these dresses is that they both have adjustable elastic shoulder straps, but only on the Plie dress the straps are detachable from the back so you can wear them crossed. They are both made of polyamide and elastane: Plie dress has 10 % elastane and Trinny & Susannah dress 13 %. Material feels a little bit thicker on the T&S dress. Recommendation is that they are washed by hand, but I've had a Plie shapewear body for over 3 years now and I've washed it in washing machine (hand wash / wool program, no cycle) probably tens of times and it's still in pretty good condition. And the same goes with the black T&S Body Smoother, I've washed it several times in machine without problems. The price is more affordable on the Plie dress which are made in Brazil. Trinny & Susannah shapewear are all made in Belgium and that is probably one of the reasons why it's also a bit more expensive.


Plien alusmekkoa eli tätä lyhyempää mallia on saatavana mustana ja puuterinvärisenä kokoja XS-XL eli 32-44. Pidempää Trinny & Susannah Body Smootheria saa mustana ja puuterinvärisenä koossa S 36-38 - 3XL 56-58 sekä punaisena kokoja S-XL eli 36-50. Minulla on molemmista koko 40-42, T&S Body Smootherissa se on koko M ja Plien mekossa L. (Kiitos Sopelle korjaamisesta, olin vahingossa merkinnyt molemmat M-kokoisiksi.)

The Plie dress is available in black and beige in size XS to XL (UK 4 to 16) and the Body Smoother by Trinny & Susannah is available in black and beige from S to 3XL (UK 8 to 30) and in red from S to XL (8-22). I'm wearing both in size 12-14 = M on the T&S Body Smoother and L on the Plie body.

3 comments:

 1. Hei! Kysyisin vielä tuosta koosta, sillä tässä lukee että sinulla Plie alusmekosta koko M 40-42 mutta linkin takaa kyseisen tuotteen koot menevät L 40-42 ja M 38-40, olen aikalailla saman kokoinen kuin sinä, ja tahtoisin kokeilla juuri samaa kokoa kuin sinulla kuvissa. Joten kumman koon tilaan Plie alusmekosta? Kiitos vastauksesta! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No hupsista, kokoa 40-42 se on, mutta tosiaan siis L- eikä M-kokomerkinnällä. Kiitos huomautuksesta, korjaan sen tuohon tekstiinkin. Eli jos olet samankokoinen kuin minä, niin valitse Plie-mekosta L 40-42.

   Delete
 2. Kiitos paljon vastauksesta! :)

  ReplyDelete

Tervetuloa mukaan keskusteluun blogissani! Tarkistan kommentit ennen julkaisua. Julkaisen kommentit joko sellaisenaan tai poistan ne, mutta en koskaan muokkaa kommentteja. Kiitos viestistäsi!

I welcome you to join in the conversation and comment on my posts. All messages are moderated, but not modified. Thanks for your message!