29 Aug 2014

Chi Chi by Sculptresse AW14

Ajattelin etukäteen, että tämän liivin sovitus taitaa olla turhaa ja että tulisin vain pettymään, sillä Sculptressen mallit alkavat 80:stä, ja nykyisin minulle sopivin ympärysmitta rintaliiveissä on 70-75. Mutta minun oli ihan pakko päästä silti sovittamaan, jotta tiedän paremmin, miten malli istuu ja miltä se tuntuu päällä, siis ihan ammatillisessa mielessähän minä tätä testasin. Vai olisiko kuitenkin ollut, että nämä on niin upeat, etten voinut vastustaa! Chi Chi-liiviä on saatavana koosta 80 kokoon 105, DD-HH-kuppikoot.

Chi Chi by Sculptresse
I couldn't resist on this gorgeous bra though I was pretty sure it wouldn't be the best fit.  That's because Sculptresse sizing starts from the 36 and my recent purchases have been size 32-34. I explained to myself that it was for professional needs only, and I must know how the bra feels and how it fits in order to be able to recommend it to my customers. But to tell you the truth, it's just so gorgeous that I had to try it on! This is available in sizes 36-46 in DD-HH cups.


Ihan ensimmäiseksi on pakko sanoa, että tuo printti ja pinkki pitsi ovat niin ihanat, että menen melkein sanattomaksi. En ole ikinä ollut mikään eläinprinttikuosien ystävä, ehkäpä siksi, että ne ovat usein ruskeansävyisiä, eikä ruskeat vaatteet tai asusteet vain ole mun juttu. Mutta pinkki taas on, ja tämä tummansinisen ja pinkin yhdistelmä on todella kaunis!


I love the print and the pink lace so much! I've never been a fan of animal prints of any kind. Probably because usually they are brown or have brown shades, and browns are just not my thing, not in clothes or accessories. But pink is definitely my thing. And the combination of navy blue and hot pink is enchanting.


Chi Chi on Sculptresse by Panachen syysmallistosta eli kausituote, ja siksi saatavana vain rajoitetun ajan. Chi Chin malli perustuu Panachen Jasmine-liiviin, kuten edellisen postaukseni Envy-mallikin, ja itseasiassa vertaillessani tätä Chi Chi-liiviä Envyyn, totesin, että nämä ovat lähes identtiset malliltaan, eli kuppien muoto, korkeus, kaarituet jne ovat ihan samankokoiset. Ja malli tosiaan tuntui heti hyvin tutulta päällä. Mukava, kaunis, hyvänmuotoinen. Kuvailisin kuppia pyöreäksi, eteenpäin suuntaavaksi, aika antavaksi, ja tämän mallin ja joustavan pitsin ansiosta sopii hyvin myös vähän eriparisille rinnoille. Liivin pitäisi tuotetietojen perusteella olla täyskuppinen, mutta mielestäni se jää kyllä vajaaksi tuosta täyskuppisuudesta, ja on oikeasti balconette, ihan kuten Envy ja Jasminekin.


Chi Chi is from the new autumn collection from Sculptresse by Panache and this colour is available only for this season. The style is categorized as full cup but I would rather call it a balconnet. To be a full cup it would need to be an inch or so higher to really cover the whole bust. The shape is based on the popular Jasmine bra, like the Envy balconnet on my previous post, and when I compared these two bras, I noticed that they are almost identical (same cup shape, height, wire width/height etc.). So for that reason too, I'd say this is a balconnet rather than a full cup. This bra felt familiar right away, as I already have the Jasmine and Envy, which I like very much, so this is a safe choice for anyone liking the Jasmine or Envy shape. The cup is beautiful, very round, forward projected and thanks to the shape and the stretchy lace, it also suits asymmetric breasts.


Liivissä on kaksinkertainen pussitettu takaosa, joten sen pitäisi istua vähän mukavammin ja pehmeämmin vartalon ympärillä, ja kyllähän se tuntui pehmeämmältä kuin liivit yleensä. Useinhan liivin takaosassa on aina vähän jotain saumoja tai nauhanreunoja, jotka tahtoo painaa, mutta tässä kaikki saumat ja reunat jäävät kangaskerrosten väliin. Olkaimissa on kevyehkö pehmustus, jotta olkaimet eivät painaisi hartioita. Tuon pehmustuksen vuoksi olkaimien säätö on vähän hankalaa, koska olkainhihna on melko paksu, eikä meinaa liikkua liukusäätimen läpi. Pientä sorminäppäryyttä ja kärsivällisyyttä siis peliin, niin säätökin onnistuu.


The back of the bra is bagged so that there are no visible seams and all is hidden inside the fabric layers. This should make the bra sit more comfortably on. Also the straps have a plush layer so they also should feel softer and not dig in so easily. Because of the plush fabric on the straps, it is a bit difficult to move the slider up/down the strap, so be patient with it when adjusting the correct strap length.

 
Tämä sovittamani koko on 80H, jonka rinnakkaiskokoja siis ovat 75HH ja 70J. Kuppikoot vastaavat siis hyvin mitoitusta, mutta ympärysmitat ovat mielestäni huomattavasti napakammat! 80 ympärysmitta tuntui eka sovittamalla yhtä napakalta kuin Envy-liivin 75-kokoinen ympärysmitta. Eikä tuo tuntuma ollut väärä, sillä lopulta päädyin mittamaan ja vertailemaan liivejä päällekäin, ja ne ovat samankokoiset ympärysmitaltaan. Siispä suosittelenkin tästä liivimallista rinnakkaiskokoa isommalla ympäryksellä, jos nykyinen kokosi on jo tarpeeksi napakka, sillä ympärysmitat ovat yhden koon pienemmät, mitä kokolappu kertoo.

Puuterinvärinen Envy 75J, pinkki Chi Chi 80H
Envy nude 34J, Chi Chi pink 36H
I'm wearing a size 36H, which is a sister size to 34HH and 32J. The cups are regular size, but the band felt much tighter than I expected what a 36 should feel like. So I laid the Envy and Chi Chi on a table for comparison - and they are the same length! If you are already wearing a very tight band and don't want it to be any tighter, go with one band size up to your sister size.Housukoista voisin vielä mainita, että tämän Chi Chi-sarjan alushousut ovat todella korkeavyötäröiset ja erittäin reilua kokoa, joten suosittelen ottamaan yhden koon pienemmän kuin normaalisti! Saatavana koot 42-52.

The sizing on the matching Chi Chi full brief is really generous, so I would suggest to go down one size. Available in sizes 14-26.

1 comment:

  1. Olen huomannut muissakin liiveissä tuon ympärysmittaheiton. Tuottaa turhaa harmia, jos ei pääse paikan päällä sovittamaan...

    ReplyDelete

Tervetuloa mukaan keskusteluun blogissani! Tarkistan kommentit ennen julkaisua. Julkaisen kommentit joko sellaisenaan tai poistan ne, mutta en koskaan muokkaa kommentteja. Kiitos viestistäsi!

I welcome you to join in the conversation and comment on my posts. All messages are moderated, but not modified. Thanks for your message!