26 Jan 2012

Pukeutumisvinkkejä isorintaiselle

Miten rintavan tulisi pukeutua?

Olen usein miettinyt, miksi rintavia kehotetaan peittämään ja piilottamaan muotonsa? Eikö olisi kauniimpaa, jos jokainen korostaisi omia parhaita puoliaan? Meitä naisia on hyvin monenmuotoisia: iso- ja pienipeppuisia ja -rintaisia, kurvikkaita tiimalasivartaloita, omenoita, päärynöitä ja ties mitä kolmioita, joten mitään kaikille sopivia vinkkejä on vaikea antaa, mutta tässä muutamia neuvoja, kuinka isorintainen voi tuoda esille omat parhaat puolensa:


Isorintaisen kannattaa valita avaralla V- tai O-kaula-aukolla olevia puseroita, mielellään muotoonleikattuja tai -ommeltuja tai pehmeästä ohuesta ja hyvin laskeutuvasta neuloksesta. Erityisesti V-aukkoinen pusero saa rinnat näyttämään sopusuhtaisemmalta ts. rinnat eivät näytä niin roikkuvilta, kun näytät hieman rintavakoa. Jos pelkäät näyttäväsi liikaa, pue alle toinen pusero tai toppi.
 • Vältä poolopuseroita, venekauluksia tai pieniä kaula-aukkoja, jos rintasi ovat yhtään roikkuvaa mallia, sillä pieni kaula-aukko korostaa mittaa olkapäältä rinnoille ja siten myös saa rinnat näyttämään enemmän roikkuvilta. 
 • Jos sinulla on jo vaatekaapissasi muuten istuvia "vääränlaisia" paitoja, älä heitä niitä pois, vaan käytä niitä muiden paitojen alla, niin että päällimmäinen vaatekerros on avarammalla kaula-aukolla. Esim. liivi tai neule avaralla pääntiellä sopii hyvin peittävämmän puseron päälle, jolloin päällimmäisen vaatteen mittasuhteet saavat ylävartalosi näyttämään sopusuhtaisemmalta.
 • Yksivärinen yläosa on aina varma valinta! Se ei korosta lisää muotojasi. Erityisesti raitakuvio korostaa rintoja.

Kesätopeiksi kannattaa valita hieman leveämmillä olkaimilla olevia tyköistuvia toppeja tai lyhythihaisia paitoja. Ne peittävät hyvin rintaliivien olkaimet ja näyttävät sopusuhtaisemmalta. Kaula-aukko kannattaa myös valita reilunkokoinen V- tai O-aukolla.
 • Vältä naruolkaintoppeja ja olkaimettomia tuubitoppeja, ellei sinulla ole alla juuri käyttöön sopivia oikeankokoisia rintaliivejä, sillä paljas yläosa korostaa erityisesti roikkuvia rintoja ja saa hartiasi näyttämään leveämmiltä, jolloin näytät isommalta kuin mitä oikeasti olet.
 • Hihan pituus kannattaa valita omien tarpeiden mukaan. "Alliongelmainen" peittää käsivarret halutessaan hieman rennommilla puolipitkillä hihoilla, kun taas kapeammille käsivarsille sopivat myös pienet ja kapeat hihat. 

Kerrostaminen tuo pukeutumiseen ryhdikkyyttä ja tasoittaa mittasuhteitasi sekä antaa viimeistellymmän vaikutelman. Kerrosta kuitenkin ohuilla materiaaleilla. Vältä pörröisiä ja paksuja neuleita ja kankaita. Kokeile esimerkiksi v-kaula-aukkoisen puseron alle hieman pidempää (naruolkain-)toppia, jolloin alla oleva toppi näkyy helmasta ja kaula-aukosta. Tämä pidentää ylävartaloasi, jolloin myöskään rinnat eivät näytä niin hallitsevilta, vaan näytät sopusuhtaisemmalta. Alla oleva toppi myös siloittaa vartalon muotoja, jolloin päällimmäinen pusero istuu hieman kauniimmin ja tuo muotosi kauniisti esille.
 • Vältä telttamaisesti roikkuvia, isoja ja löysiä yläosia, jotka päättyvät lantiolle, ellet ole omenavartaloinen nimenomaan halua peittää keskivartaloasi. Muille kuin omenavartaloisille suuret yläosat eivät sovi, sillä ne saavat keskivartalosi näyttämään yhtä leveältä kuin rinnanympäryksesi ja näytät suuremmalta, kuin mitä todellisuudessa olet. Tällaisen yläosan kanssa käy kuitenkin erinomaisesti sen päälle puettu vyö, joka korostaa vyötäröäsi ja tuo kurvikkuutesi esille!
 • Vartalonmyötäisten asujen kanssa käytettäväksi sopivat hyvin ns. Shapewear- eli muovaavat alusasut esim. hoikentava napakka body, muotoilevat alushousut tai kurveja korjaava vyötärökorsetti.

Hameissa kurvikkaan ja rintavan kannattaa suosia kynähameita ja A-linjaisia hameita. Hameen helman tulisi päättyä siihen, missä on sääresi kapein kohta: se saa sääresi näyttämään hieman hoikemmilta. Eli pituus polveen tai hieman alle - tai sitten reilusti maksi- eli nilkkamittainen hame. Vältä hameita, joiden helma ylettyy juuri pohkeen paksuimpaan kohtaan sekä liian lyhyitä minihameita. Liian lyhyt puoleen reiteen ylettyvä hame ja rintava yläosa voivat luoda halvan vaikutelman.
  • A-linjainen hame kannattaa valita niin, että se laskeutuu hieman alemmas lantiolle, jolloin ylävartalosi näyttää hieman pidemmältä, mikä puolestaan saa rintasi näyttämään hieman sopusuhtaisemmalta muuhun vartaloosi nähden. A-linjainen hame sopii kaikille vartaloille, mutta  erinomaisesti heille, joiden alaosa on selvästi yläosaa kapeampi, myös laskostettu malli sopii kapealanteiselle, sillä levenevä helma tasoittaa kapealanteisen mittasuhteita. Normaali- ja leveälantioisen kannattaa yleensä vältellä liian laskostettuja hamemalleja, koska ne korostavat liikaa lantiotasi. Varma valinta on yksivärinen tai suurikuvioinen A-linjainen tai kellohelmainen hame.
  • Kynähame puolestaan korostaa vyötäröäsi, joten valitse malli, joka alkaa tarpeeksi ylhäältä, vyötärösi kapeimmasta kohdasta. Kynähame voi olla myös liioitellun korkea. Kynähame sopii tiimalasivartaloisille eli heille, joilla lantion- ja rinnanympärys ovat lähes samankokoiset ja vyötärö pienempi kuin lantio/rinnanympärys, joko vain vähän tai selvästi kapeampi. Alaosastaan selvästi yläosaansa pienikokoisemman kannattaa vältellä tiukkoja alaosia, ellet halua näyttää "jäätelötötteröltä". Kynähame ja valkoinen paitapusero ovat klassinen yhdistelmä, jota voi asusteilla ja muilla yläosilla muovata lähes loputtomasti. Jokaisen bisnesnaisen perussiisti valinta!

  Mekoissa onkin haastetta hieman enemmän kuin yksittäisissä ylä- tai alaosissa, koska siinä molempien osien on osuttava kohdalleen, jotta vaate näyttäisi hyvältä päällä. Avainsana onkin sovitus! Älä osta vaatteita sovittamatta tai tyydy vaatteeseen, joka "näyttää ihan hyvältä".

  Tunnista myös oman vartalosi mittasuhteet. Jos olet erittäin pitkäjalkainen, mutta lyhytselkäinen, kannattaa yläosaa "pidentää" käyttämällä reilusti lantion alapuolelle ylettyviä yläosia: kerrosta ohuilla materiaaleilla, pitkillä topeilla, tunikoilla jne. Jos taas olet lyhytjalkainen, mutta pitkäselkäinen, sinulle sopivat korkeavyötäröiset housut ja hameet, jolloin alaosasi näyttää pidemmältä. Vyöllä on helppo korostaa juuri haluttua kohtaa vyötäröltä tai lantiolta.

  Ja muista aina viimeistellä asusi. Tylsänkin arkiasun voi viimeistellä koruilla pirteäksi, jopa juhlavaksi, joten älä pelkää käyttää koruja. Isorintaiselle sopivat hieman pidemmät, mutta ei liioitellun pitkät kaulakorut. Vältä kaulapantamaisia-/choker-koruja, sillä jälleen ne korostavat matkaa kaulalta rintoihin ja saavat rinnat näyttämään roikkuvilta. Korkokengät sopivat kaikille naisille. Valitse vain koron korkeus mukavuuden ja käyttötarpeen mukaan.

  Isorintaisille mitoitettuja BiuBiu-tuotemerkin paitoja ja puseroita löydät Lumingerien verkkokaupasta. Kevään 2012 aikana valikoimaan tulossa lisää tuotteita, mm. mekkoja. Tutustu myös BiuBiu-mitoitukseen.

  3 comments:

  1. ei kannata piilottellä mitään,täytyy olla sinut ja samalla pikkasen ylpeäki siitä mitä on.monet maksavat maltaita että sais jotain. mielestäni sellainen U -muotoinen tai o-muotoinen kaulaaukko kehu paremmin ja tosi on että A-linja tai putkimekko/hame sopii paremmin kui bliseerattu. suosittelen korkeakorkoisia kenkiä,koska silloin ryhti paranee,"pikkuvatsa"häipyy ja ulkonäkö on aivan mahtava!hyvin naisellinen. juhlatilaisuuksissa mieluiten mustamekko(muistuttaa 50-60luvun mekkoa) ja swarovski näyttävä kaulakoru. onnea vaan ja ei kannata piilottella:)

   ReplyDelete
  2. Jos pukeutumisella tuodaan omia parhaita puoliaan esiin, niin kuka määrittelee ne parhaat puolet? Yleinen mielipidekö? Jotkut ihmiset voivat vastoin yleistä kauneusihannetta pitääkin parhaina puolina suuria, roikkuvia (=luonnollisia) rintoja, leveitä hartioita, muhkeita käsivarsia, pylväsjalkoja jne.. Naisen vartalon ihannemittasuhteetkin ovat täysin tämän aikakauden kauneusihanteiden sanelemaa, jota naiset itse ylläpitävät ja samalla kärsivät huonosta itsetunnosta ja syömishäiriöistä. Miksi ei saisi näyttää lyhytjalkaiselta, jos sitä todellisuudessa on? Miksi täytyy yrittää piilottaa luonnon muovaamaa lantiotaan tietyillä leikkauksilla? Miksi c/d-kupin rinnoilla voi vielä korostaa hyvinä puolinaan "suuria" rintojaan, mutta _oikeasti_ suuririntainen nainen ei saa korostaa suuria rintojaan ilman halpaa vaikutelmaa? Miksi lapsia saaneen naisen rinnat pitäisi näyttää nuoren naisen kiinteiltä, terhakoilta rinnoilta? Yritäppä siinä sitten hyväksyä itsesi sellaisena kuin olet, jos täytyy pukeutumisellakin yrittää huijata omaa ja myös katsojan silmää. Jos ei ole standardi-mittainen, niin siihenkö pitäisi pyrkiä? Miksi täytyy tietyillä vaatenikseillä yrittää muuttaa ulkonäköään tiettyyn kauneusihannemuottiin?

   Tälläisiä kysymyksiä kirjoitus herätti huonoa itsetuntoaan ja pukeutusmisongelmiaan pohdiskelevan naisihmisen mielessä.. Helppoa naisena oleminen ei ole, kun elämä näkyy vartaloissa - mutta annetaanhan sen näkyä!?

   "Kyllä läski saa olla, muttei saa huijata!!" totesi eräs mies sängyssä yhdenillan tuttavuutensa riisuessa korsettia päältään... ;)

   ReplyDelete
   Replies
   1. Ihan kivaa pohdintaa. Tokihan en voi blogissa ja kirjoituksissa jokaista mahdollista skenaariota käydä läpi, joten kyllä, kirjoitan juuri yleisistä mielipiteistä tai mitä oletan niiden olevan tai sitten miten itse asiat koen. Jokainen saa määritellä ihan itse ne omat parhaat puolensa. Toivottavasti jokainen niitä itsestään löytää ja mielellään enemmän niitä kuin huonoja puolia.

    Minähän olen täällä lähes alasti kaiken kansan töllisteltävänä vartaloineni, enkä todellakaan ole mikään mallimittainen, vaan reippaasti ylipainoinen, lyhytkin ja kuppikoko sellainen, että pipoa pienempää kuuppaa on niihin turha edes yrittää näiden peitoksi. Enkä väitä, että antamani vinkit nyt olisivat ne ainoat oikeat, jota jokaisen isorintaisen tulisi noudattaa, mutta omalla kohdallani suurin osa antamistani vinkeistä on sellaisia, että itse ainakin näytän näin pukeutuessani paremmalta. Ja sekin toki vain minun mielipiteeni. Jonkun muun mielestä voisin näyttää paremmalta jossain ihan muussa vaatteessa - tai sitten en missään. En varmasti miellytä ulkonäöltäni ja muodoiltani kaikkia ihmisiä, eikä minun tarvitsekaan, sillä minulle riittää, että pidän itse itsestäni. :)

    Delete

  Tervetuloa mukaan keskusteluun blogissani! Tarkistan kommentit ennen julkaisua. Julkaisen kommentit joko sellaisenaan tai poistan ne, mutta en koskaan muokkaa kommentteja. Kiitos viestistäsi!

  I welcome you to join in the conversation and comment on my posts. All messages are moderated, but not modified. Thanks for your message!