26 Sep 2013

Kameleon jerseytakki (Urkye)

Kameleon-jerseytakki (Urkye),
34-44 O/OO & OO/OOO

Eilen kuriiri kiikutti kolmisenkymmentä kiloa Urkyen Kameleon-takkeja ja Kopertowka-paitoja ovellemme. Minä olin heti kaivamassa testikappaleita itselleni, sillä olen odotellut tätä takkia jo kesästä asti. Tykästyin tähän takkiin samantien, kun sen ensimmäistä kertaa päälleni vetäisin ja tänään se pääsi jo käyttöön.


Kameleon-takki on joustavaa jersey-neulosta, samoin vuorikangas on joustavaa, joten takki myötäilee hyvin liikkeitä. Hihoissa on reilusti pituutta, joten pidempikätisenkään tuskin tarvitsee ranteet paljaana kulkea, ja hihat toimii loistavasti myös ylös käännettynä. Itse pidän 3/4-mittaisista hihoista paidoissa, joten sisäkäytössä kääräisin hihat ylös. Vähän jännitin, että miten käy hihanleveyden kanssa, kun monissa takeissa "allien" kohdasta jää kinnaamaan, mutta turhaan pelkäsin: hihoissa on rento mitoitus, joten käsivarret mahtuivat vallan hyvin ja vähän jää jopa tyhjääkin, joten alle mahtuu vielä tarvittaessa pitkähihainen paita. Ja tokihan tuo joustava kangaskin antaa vielä liikkumavaraa!


Sateisen syyskelin takiksi tästä ei ole, sillä materiaali on ihan tavallista joustavaa puuvilla-elastaanineulosta, mutta muuten takki sopii sekä sisä- että ulkokäyttöön, ihan omien tarpeiden mukaan. Voisin kuvitella, että tätä on hyvin helppo asustaa sopivaksi erilaisiin tilanteisiin esim. vähän viileämpään iltaan kaupungille reilumman huivin kanssa tai korujen kanssa pikkumustan seuraksi. Itse puin töihin alle ihan tavallisen hihattoman topin, sisäkäytössä takin alle ei pitkähihaista välttämättä enää tarvitsekaan ainakaan vielä. Testasin myös kauluspaidan kera, ja vaikka pukeminen olikin hieman haasteellinen, kun vuorineulos meinaa tarrata paitakankaaseen (vai toisinpäin?), niin varsin fiksunnäköisen yhdistelmän saa noinkin aikaiseksi. Ihan hyvin kehtaisin mennä virallisempaan työmiitinkiin tämä takki päällä joko suorat housut, hame tai farkut jalassa.


Takin helma on ehkä aavistuksen lyhyt ja olisin voinut ottaa tuuman tai kaksi lisää mittaa, jotta takki olisi ylettyny pepun leveimmälle kohdalle, mutta hyvä näinkin. Helmassa leveyttä ainakin riittää, joten erittäin kurvikkaankaan ei tarvi pelätä, että takki kinnaa lanteille. Edessä ja takana on parit muotolaskokset vyötäröllä.


Takkini on kokoa 42OO/OOO eli sillä kurvikkaammalla mitoituksella. Olisin mahtunut myös kokoon 40 ja sekin istui varsin hyvin päällä, mutta otin varmuuden vuoksi kuitenkin tämän suuremman koon, koska haluan varmasti talvella pukea alle jotain paksumpaa tai pitkähihaisempaa. Mitäpä tästä osaisin muuta sanoa, kuin että jos kaipaat kurvimitoitettua joustavaa pikkutakkia, niin tässäpä voisi olla hyvä vaihtoehto. Minulle tästä tuli yksi lempivaatteistani samantien ja suunnittelin jo pukevani tämän huomenna mekon kanssa töihin, sillä siitä voisi työpäivän jälkeen jatkaa sitten vaikkapa kaupungille perjantai-illan viettoon!


No comments:

Post a comment

Tervetuloa mukaan keskusteluun blogissani! Tarkistan kommentit ennen julkaisua. Julkaisen kommentit joko sellaisenaan tai poistan ne, mutta en koskaan muokkaa kommentteja. Kiitos viestistäsi!

I welcome you to join in the conversation and comment on my posts. All messages are moderated, but not modified. Thanks for your message!