27 Sep 2015

Veka by Urkye

Viimeisestä postauksesta onkin jo aikaa kuukauden päivät. Osasyynä se, että on vain ollut paljon muuta tekemistä. En ole jaksanut miettiä blogia, kun työpäivät on väilllä venyneet kahteentoista tuntiin. Viimeksi kirjoittelin vähän ennen kuin saimme uudet tilat käyttöön. Syyskuun alussa alkoikin meillä sitten varastolla ja toimistolla aikamoinen myllerrys, joka on vieläkin meneillään ja jota varmasti kestää vielä toisen kuukauden. Ensimmäisenä saatiin aikaiseksi reikä seinään kahden hallin välille ja lähiviikkoina pitäisi uuden varaston puolelle tulla välitasona toinen kerros, mikä tuplaa sen puolen lattiatilan sadasta neliöstä kahteensataan. Tämän kuun aikana olemme mm. laittaneet vähän paremmat taukotilat - tai siis eihän meillä oikestaan ennen edes ollut taukotiloja - ja nyt on sekä uutta keittiökaappia että sohva ja ruokapöytäkin. Tila sopii hyvin myös kokoustamiseen. Mutta vielä riittää hommaa, sillä toimisto siirtyy kokonaan uuden hallin puolelle toiseen kerrokseen valoisampiin tiloihin, kunhan vain lattiataso saadaan valmiiksi. Sitten olisi vielä oman tuotekuvaukseen tarkoitetun nurkkauksen rakentaminen nykyisen toimiston paikalle ja lopuksi varaston uudelleen järjestely, jotta saadaan tavarat jokseenkin loogiseen keräilyjärjestykseen.


Mutta siihen varsinaiseen asiaan, eli halusin esitellä teille Veka-paidan, sillä nämä syksyn ekat pitkähihaiset paidat Urkyelta saapuivat meille varastolle tällä viikolla. Minulla olikin jo tarve pidempihihaiselle mustalle perustopille, koska hihattomat ja lyhythihaiset mekot alkavat käydä liian kylmiksi ja olen kuitenkin senverran lämminverinen, että neuletakeissa minulle tulee aina liian kuuma, joten sellaista en mekon päälle ajatellakaan tai olen töissä hiessä jo aamupäivästä. 3/4-mittaiset hihat ovat myös mulle mieleiset, koska rullaan aina täyspitkät ylemmäksi, etteivät ne ole tiellä.


Veka-topit ovat puuvilla-elastaanineulosta ja aiempien Urkyen paitakokemusten perustella tämä kangas on ollut hyvin kestävää ja nyppyyntymätöntä. Kangas ei ole kuitenkaan aivan niin joustavaa kuin vaikka Tuba-topeissa ja -mekoissa, joten voi olla tarpeen valita yhtä kokoa suurempi koko kuin em. vaatteista. Itse päädyin normaaliin kokooni 40 OO/OOO, mutta mietin kyllä, että seuraavakin koko olisi varmasti ollut ihan yhtä hyvä, ainakin jos pitäisin sitä yksinään. Pienempään kokoon päädyin sen takia, että haluan paidan olevan todella tyköistuva, koska tarkoitukseni on käyttää sitä lähinnä hihattomien mekkojen alla lisälämmikkeenä, ja mekon alla istuvuus pitää minulle olla just eikä melkein, koska en siedä ollenkaan ryppyyntyviä vaatekerroksia.


Kaula-aukon malli on mielestäni onnistunut, vaikka onkin vähän siitä väliltä, että onko se nyt sitten pyöreä vai V-aukko, mutta ei missään nimessä liian antava, eikä alle tarvitse pohtia liivien valintaa, sillä paidan alle sopii ihan mikä liivimalli tahansa. Minulla on näissä kuvissa alla testikäytössä olleet Avan puuteribeiget Orne-liivit, joista postaus tulee lähipäivinä, kunhan ehdin testikäyttää liivejä vähän pidempään.


Sen verran kuitenkin varoitan, että valkoisesta ja vähän vihreästäkin näkyy läpi, joten vaaleat värit eivät välttämättä sovi yksinään käytettäväksi, jos liivien näkyminen läpi haittaa, tai ainakin pitää pukea sileät ihonväriset liivit alle. Paidoissa on kuitenkin edessä keskimmäisessä paneelissa tuplakangas, joten jos paitaa käyttää neuletakin tai jakun alla, ei läpinäkyvyys ole silloin ongelma. Ohut neulos kuitenkin pitää paidan mukavan pehmeänä ja keveänä, joten se sopii kerrospukeutumiseen. Violetissa ja mustassa värissä läpikuultavuus ei mielestäni ole ongelma ja näissäkään kuvissa paidasta ei näy ollenkaan läpi. Jälleen kerran suosittelen kokeilemaan näitä Urkyen muotoonommeltuja paitoja, sillä niissä on huomioitu kurvikkuus ja paitoja on saatavana kahdella kurvimitoituksella: O/OO noin D-I-kuppisille ja OO/OOO siitä ylöspäin aina O-kuppikokoon asti.

No comments:

Post a Comment

Tervetuloa mukaan keskusteluun blogissani! Tarkistan kommentit ennen julkaisua. Julkaisen kommentit joko sellaisenaan tai poistan ne, mutta en koskaan muokkaa kommentteja. Kiitos viestistäsi!

I welcome you to join in the conversation and comment on my posts. All messages are moderated, but not modified. Thanks for your message!