25 Jun 2015

Anya tankini by Panache

Lämpö ei kyllä tänä kesänä ole meitä hellinyt ja uimakelejä on odotettu. En ole vielä tälle kesälle uskaltanut edes talviturkkia heittää, koska 15-asteinen uimavesi ei kauheasti houkuttele. Niinpä ei uikkareillekaan kauheasti ole vielä tarvetta ollut, mutta Anya-tankinia en voinut vastustaa, joten niinpä tämä nyt odottelee minulla vaatekaapissa ilmojen ja vesien lämpenemistä.

It's been unusually cold summer and I haven't even took a dip in the water except the pool in our rental apartment in Chania last month. So there hasn't been any need for swimsuit either, but I couldn't resist the Anya tankini which just arrived from Panache some weeks ago. Now it's sitting in my swimwear drawer, waiting for sunny and warm days.


Tankini eli uimatoppi on siitä kätevä, että se sopii niin lyhyt- kuin pitkäselkäisellekin. Itse en hieman alle keskipituisena oikeastaan ole kumpaakaan, ja minulla harvemmin on uikkareiden pituuden kanssa ollut ongelmia. Useille kuitenkin uimapuvussa ongelmana on juuri pituus. Lyhyelle se on liian pitkä ja se jää keskivartalolta lörpöttämään tai housuosa valuu jalasta, ja taas pitkäselkäiselle kaarituet eivät asetu kohdalleen, kun uimapuku on liian lyhyt, sillä eihän olkaimien säätäminen itse uimapukuun tuo lisää pituutta, tai sitten uikkari kirraa haaroista ikävästi. Toinen yleinen ongelma on, jos on vähänkään eri kokoa ylä- ja alaosasta, niin silloinkaan uimapuku ei oikein istu kunnolla. Tankinin kanssa ei näitä ongelmia juuri ole, sillä kuppiosan istuvuuden puolesta tankini sopii monenmittaisille, kun olkaimet säätämällä saa kuppiosan istumaan juuri oikealle kohdalleen. Ja alaosankin voi valita eri kokoa kuin yläosan, jos on tarpeen.

I think a tankini suits short and tall people better than a swimsuit. I'm about the average height, a bit under, so I don't really have problems with swimsuit proportions, but I know many have the problem either the torso being too long, which means it will sag and hang, or being too short in which case either the wiring doesn't sit where it's supposed to or you'll be uncomfortably wedgied. Or if you are a different size from top and bottom, it's a real pain to try to find something that fits you from both ends. With a tankini, most of these problems are solved as you can choose a different size top and a bottom and choose a bottom that fits your need and shape the best.


Mutta ei tankinikaan nyt aina ratkaisu ole kaikkiin uikkariongelmiin, vaan nekin voivat olla joko liian lyhyitä tai liian kapeita tai molempia. Moni haluaa tankinin nimenomaan peittävyyden vuoksi, kuten minäkin, ja napapituus ei silloin ole toivottu. Nyt vihdoin Panacheltakin tuli selkeästi pidempihelmainen tankini, jossa lisäksi säätönyörit sivuissa, joten pituutta voi tarpeen tullen itsekin säätää. Tosin vähän "makkarankuoriefektiä" on tässäkin tankinissa, sillä helmaosa on melko kapea ja tyköistuva, joten hulmuhelmaista tankinia etsivä joutuu vielä jatkamaan hakua. Pituutta kyllä sitten riittääkin hyvin varmasti pitkäselkäisellekin, sillä minullakin tämä peittää melkein koko takapuolen helma suorana.

I know a tankini is not the answer to all swimsuit problems, as they too can be either too short or clingy, and many of us are looking for a tankini to cover certain areas. Panache has made the Anya tankini significantly longer than earlier tankinis I've tried from them and there's also draw strings on both sides so you can adjust the length. It is a bit narrower side, so if you're looking for a floaty hem tankini, I'm sorry, this is not the style for you. It's very figure hugging, so it will show some lumps and bumps, but the ruching will hide some. But I'm sure this will fit even the tallest women as I'm average height and it covers almost my entire bum.


Anya-tankinissa on sisäänrakennettu liiviosa, jossa on kaarituetut meshkupit. Edestä materiaali on vähän peittävämpää, takaa läpinäkyvämpää. Toisaalta tällä nyt ei ole juuri väliä, päälliskangas kun peittää kuitenkin kaiken. Takaosassa on hakaskiinnitys, ihan kuin liiveissäkin, ja olkaimet ovat säädettävät, joten tankini tukee aivan samalla tavalla kuin rintaliivitkin. Kokoja Anya-tankinista on saatavana 70-95 UK-mitoituksen J-kuppikokoon saakka ja sarjaan löytyy myös pari erilaista housuvaihtoehtoa. Mustana se on myös helppo yhdistellä jo kaapista löytyvien bikinihousujen kanssa, esim. minulta löytyy Holly-sarjan housut, joten ne käyvät tämän seuraksi oikein mainosti. (Kuvissa tosin Leeloo.fi-verkkokaupasta ostetut farkkujäljitelmäleggarit. Ja hei voin myös suositella noita ihania kukkaprinttileggareita, aivan ihanat jalassa ja niin kauniit kuvioinnit!)

Anya tankini has underwired mesh cups inside, also there is a hook closure at the back and the straps are fully adjustable, so basically it's a bra with a top over it, and you get the same support as a regular bra would give you. Anya tankini is available from 70/32 to 95/42 backs and goes all the way up to UK J cups. You can either combine it with the matching Anya range bottoms or wear it with any bikini bottom you might already have in your wardrobe. I have the bikini brief from Holly range, also from Panache, bought some years ago, and they go nicely with the tankini. With a skirtini this would make a lovely swimming dress.


Kaikenkaikkiaan erittäin kiva, tukeva tankini, joka päällä voi hyvin mennä sekä uimahalliin että rannalle ja noh, musta nyt on aina klassinen ja sopii lähes jokaiselle. Hyvin hillityt yksityiskohdat tekee tästä helposti yhdisteltävän.

Overall this is a great, supportive tankini which you can wear both on the beach and pool. Classic black colour with subtle detailing makes this easy to wear and combine with different style of bottoms.

No comments:

Post a Comment

Tervetuloa mukaan keskusteluun blogissani! Tarkistan kommentit ennen julkaisua. Julkaisen kommentit joko sellaisenaan tai poistan ne, mutta en koskaan muokkaa kommentteja. Kiitos viestistäsi!

I welcome you to join in the conversation and comment on my posts. All messages are moderated, but not modified. Thanks for your message!