31 May 2015

Rintaliivikoulu osa 3: Liian pieni kuppikoko, näistä merkeistä tunnistat sen


Liian pieni kuppikoko voi ilmentyä hyvin monella eri tavalla. Tässä osassa rintaliivikoulua käydään läpi yleisimpiä merkkejä liian pienestä kuppikoosta.

Rintojen pursuileminen kupeista: Selkein merkki liian pienestä kuppikoosta on rintojen pursuileminen ulos kupeista. Ravisteletko rintoja kuppeihin päivän mittaa joko nykimällä kupin yläreunasta tai ravistelemalla kuppeja kaarituista? Pursuaako kupeista yli sivusta tai edestä? Tai painuuko rintaan kupin yläreunasta selkeä raja, joka näkyy vaatteiden läpi?

Ylhäältäpäin tai edestä suoraan peilistä katsottuna liian pieni kuppikoko voi näyttää kivalta, kun rinnat pusertuvat ulos kupeista, mutta sivustapäin ja vaatteiden alta näkyvät "nelitissit" ovat rumat eivätkä imartele kenenkään muotoja.

Putoilevat olkaimet: Kun kuppikoko on vähän pieni, tekee mieli jättää olkaimet löysälle, jotta rinnat eivät pursuisi yli kupeista, eikö niin? Mutta sitten liivit roikkuvat liian alhaalla, kaarituet eivät ole paikoillaan heti rintojen alla ja olkaimet valuvat ja tipahtelevat jo pienestäkin liikkeestä, koska rintojen hölskyntä saa liivitkin hölskymään päällä. Saati sitten jos yrittää kävellä tai ottaa pari juoksuaskelta, ovat olkaimet kokoajan käsivarsilla ja liivejä saa nykiä takaisin päälle. Käsi kaula-aukossa olkaimia metsästämässä, kuulostaako tutulta?

Kaarituet jäävät rintakudoksen päälle: Hankaa, painaa, puristaa. Rinnat jäävät kaaritukien alle eikä kaarituki kierrä rintakudoksen ympäri, kuten kuuluisi. Todennäköisesti parina on vielä aivan liian suuri ympärysmitta, jolloin nostaessasi kädet ylös tai liikkuessasi, rinnat valahtavat kuppien alle.

Töröttävät kaarituet: Ovatko kaarituet edestä kiinni rintakehässä vai törröttävätkö eteenpäin? Jos kaarituet eivät ole kiinni rintakehässä, se tarkoittaa, että rinnat eivät mahdu kuppeihin ja kupit eivät asetu, kuten niiden kuuluisi. Mitä tapahtuu, kun painat kaarituet keskeltä kiinni rintalastaan? Pursuileeko?

Hankaavat kaarituet: Olen kuullut useiltakin, että kaarituelliset rintaliivit hankaavat, eivätkä siksi halua käyttää kaarituettuja, mutta useimiten ongelmana on kuitenkin väärä koko. Kun ympärysmitta on liian löysä ja kuppikoko pieni, kaarituki ei istu rintakehää vasten vaan heiluu rintojen mukana liikkeessä, jolloin ne hankaavat kipeät jäljet jo lyhyessäkin ajassa. Kun kaarituet jäävät rintakudoksen päälle, ne painavat ja ahdistavat. Erityisesti imettävän tulee olla varovainen kaarituettujen liivien kanssa, sillä liian pieni kaari saattaa tukkia maitotiehyitä ja seurauksena voi olla erittäin kivulias tukos. Kaaritukien tulee istua ja pysyä paikoillaan rintakehää vasten koko matkaltaan kainalosta eteen keskelle kiertäen rintakudoksen ympäri, vaikka nostelisit käsiä, kumartelisit, ojentelisit ja kiertelisit vartaloa. Oikeankokoisena ne eivät hankaa ja hierrä ja parhaimillaan niitä ei edes huomaa.

Kuppeihin jää tyhjää, mutta silti pursuilee tai kaarituet töröttävät: Kuvittele pyöreäpohjainen kulho ja siihen päälle hieman kulhon suuta suurempi appelsiini - kun appelsiini ei mahdu kulhoon, sen pohjalle jää tyhjää, mutta osa appelsiinistä jää silti ulkopuolelle. Kulho ei siis ole liian suuri, vaikka siihen jääkin tyhjää, vaan liian pieni, eikä appelsiini mahdu kulhon pohjalle asti täyttämään sitä. Sama tapahtuu myös liian pienen kuppikoon kanssa: rinta ei yksinkertaisesti mahdu ja muotoudu täyttämään kuppia kärjestä asti, jolloin "nokkaan" jää tyhjää, mutta silti rinta pursuaa yli kupista. Kupin kärkeen jäävä tyhjä voi erehdyttää kuvittelemaan, että kuppikoko on liian pieni.

Montako näistä merkeistä tunnistit omista rintaliiveistäsi? Tuleeko sinulle mieleen vielä jotain selkeitä merkkejä liian pienestä kuppikoosta?

Seuraavassa osassa esittelen tarkemmin kuppikokomerkintöjä.

Kuva Panache Lingerie

2 comments:

  1. Hei! Osaisitko neuvoa, kuinka löytäisin oikean koon, kun rintani ovat imetyksen jälkeen (ja hieman luonnostaankin) roikkuvat ja niin kutsutut tyhjät pussit. :D Rinnanympäryksen mittaaminen tuntuu mahdottomalta, kun luonnollisestikin rinnat painuvat kasaan mittanauhan alla jos niitä yrittää "nostaa" oikeaan asentoon. Näin ollen sain taulukoiden mukaan kookseni 75A, vaikka todellisuudessa nyt päälläni olevat 75D:t ovat liian pienet! Tämä 75D on muuten lähes täydellinen, mutta rinnat pursuavat hiukkasen ulos kupeista. Ympärysmitta kuitenkin tuntuu hyvältä. Mitä minun kannattaa tehdä?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tähän on varsin helppo vastaus: Sovita isompaa kuppikokoa esim. 75E, 75F, 75G, kunnes löydät sopivan kupin. :) Todennäköisesti jo seuraava kuppikoko riittää, jos rinnat pursuavat vain hieman yli nykyisistä.

      Delete

Tervetuloa mukaan keskusteluun blogissani! Tarkistan kommentit ennen julkaisua. Julkaisen kommentit joko sellaisenaan tai poistan ne, mutta en koskaan muokkaa kommentteja. Kiitos viestistäsi!

I welcome you to join in the conversation and comment on my posts. All messages are moderated, but not modified. Thanks for your message!