24 Feb 2015

Tiedätkö, mitä eroa on EU- ja UK-kuppikokomitoituksilla?Tässä yksi aiheista, joissa päivittäin neuvomme asiakkaitamme, eli EU- ja UK-mitoitettujen rintaliivien kuppikoot. Ja vaikka EU- ja UK-kokojen vastaavuuksia ja eroja on parhaamme mukaan yritetty selventää ja avata nettikaupan puolella, niin ilmeisestikään emme ole tässä onnistuneet, koska kysymyksiä tulee joka päivä. Sivupäivitystä on tulossa pikapuoliin, joten pyrimme tuomaan tätä aiempaa enemmän ja selkeämmin esille uusien sivujen myötä.

Ja yritän nyt selventää asiaa täällä blogin puolellakin. Täältä löytyy myös aiempi kirjoitukseni aiheesta EU- ja UK-kuppikoot. Erityisesti päänvaivaa ovat viime kesän jälkeen aiheuttaneet Freyan, Fantasien ja Elomin liivien koot, sillä aiemmin näissä oli koot merkitty vain UK-mitoituksella, mutta nykyisin kokolapuissa on merkittyinä myös vastaavat koot EU- sekä muutamilla muilla maa-/aluekohtaisilla merkintätavoilla. Tuotteita on kuitenkin tarjolla yhä molemmilla mitoituksilla. Tästä voit lukea lisää aiemmasta postauksestani. Ongelmia on aiheuttanut se, ettei monikaan ole huomannut aiemmin liiveissä olleen UK-mitoitus, ja jos sopissa liiveissä on kokolapussa lukenut kuppikoon kohdalla H, ja uudetkin EU-mitoituksella olevat liivit on tullut tilattua H-kuppikoossa, on koko uusissa liiveissä kolme kuppikokoa liian pieni. Eli aiemmin UK H = EU K ja taas uudet EU H = UK FF.

Todennäköisesti, jos olet ostanut liivisi pääsääntöisesti Suomesta, ovat EU-koot sinulle tutummat. EU-mitoitetuissa kuppikoot D:stä eteenpäin menevät ihan kuten aakkosetkin eli E, F, G, H jne. (Joillain merkeillä on ihan omia merkintätapoja, mutta en nyt keskity tällä kertaa niihin sen enempää.) UK-mitoituksessa puolestaan käytetään tuplakirjainkokoja kuten DD, FF, GG jne. Nämä eivät kuitenkaan asetu EU-kokojen väliin, vaan vastaavuudet menevät pääsääntöisesti seuraavasti, toisiaan vastaavat kuppikoot siis päällekkäin, vasemmalle mentäessä koot pienenevät ja oikealle mennessä koot kasvavat:

EUDEFGHIJKLMNO
UKDDDEFFFGGGHHHJJJK

Muista siis rintaliivejä tilatessasi tarkistaa, että valitsemasi koko on se, mitä tarkoititkin tilata. Mitoitusten vastaavuudet näet aina meidän nettikaupassa siinä tuotesivulla kokoa valitessa, ja jos epäilyttää, niin aina voi ottaa ensin yhteyttä ja kysyä neuvoa. Voit vaikka lähettää meille valokuvan vanhojen liiviesi kokolapusta ja kertoa, minkämerkkiset liivit ovat, niin osaamme neuvoa sinua koon kanssa oikeaan suuntaan.

No comments:

Post a Comment

Tervetuloa mukaan keskusteluun blogissani! Tarkistan kommentit ennen julkaisua. Julkaisen kommentit joko sellaisenaan tai poistan ne, mutta en koskaan muokkaa kommentteja. Kiitos viestistäsi!

I welcome you to join in the conversation and comment on my posts. All messages are moderated, but not modified. Thanks for your message!