25 May 2014

Rita multiway osa 2 (Elomi)

Jo syksystä asti odottamani violetit Rita-rintaliivit saapuivat Elomilta parisen päivää sitten, ja niitä on saatavana nyt verkkokaupastamme tässä violetissa iiriksensävyssä koossa 75-105 E-kupista JJ-kuppikokoon saakka.

Violetti sävy on hyvin syvä ja hehkuva, hieman siniseen taittuva. Mielestäni väri sopisi paremminkin syksyn tummiin värikarttoihin, joten näin kesäksi olisin odottanut Ritasta jotain hieman vaaleampaa sävyä.

Ritasta on tullut viimeisen vuoden aikana niin suosittu, että lisäsimme siitä verkkokauppamme valikoimaan aiemmin keväällä myös puuterinvärisenä, eli kauniimmin sanottuna hunajabeigen värin, sillä juuri tällaista sileää, beigeä liiviä meiltä oli isommassa koossa kyselty. Tämä hunajainen väri on jatkuva, joten niin kauan kuin se vain on Elomin valikoimassa tarjolla, löydät liivin myös meidän verkkokaupastamme. Violetti puolestaan on tämän kevään kausiväri, minkä takia suosittelenkin heti tilaamaan omasi, jos olet mallista ja väristä kiinnostunut, sillä kausiväriä on saatavana vain rajoitetusti, ja kun jokin koko myydään loppuun, se on loppu.

Rita-rintaliiveissä kupit ovat sileää, satiinilta tuntuvaa laminoitua neulosta, joten se on sekä pehmeää että samalla jämäkkää, ja pitää hyvin muotonsa eikä väsähdä käytössäkään. Vaikka setti onkin yksivärinen, niissä on paljon mielenkiintoisia ja kauniita yksityiskohtia sekä rintaliiveissä että alushousuissa. Lisäksi liivit ja housut ovat sopusuhtaiset ja hyvin yhteensopivat. Kuppien yläosassa on piparkakkureunaa yhdistettynä hieman läpikuultavaan verkkomaiseen osioon ja samanlainen koristelu on myös alushousuissa molemmilla sivuilla edessä. Rusettikoristeiden lisäksi housujen vyötärö ja lahkeensuut on koristeltu pienellä pitsireunuksella ja lisäksi liivien olkaimissa on pientä koristelua. Olkaimissa riittää todella paljon pituutta, mikä saattaa hyvin lyhytselkäiselle olla ongelma, jos olkaimia ei halua käyttää takaa yhdessä.


Mitoitus tuntuu normaalilta eli ympärysmitta ja kuppikoko ovat linjassa muiden Elomin tuotteiden mitoituksen kanssa. Verrattuna kuitenkin esim. Panachen Jasmine-liiveihin tai Cleon Marcieen Rita tuntuu hieman tiukemmalta ympäryksestä. Kupin muoto ei ole aivan niin pyöreä kuin juuri mainitsemissani lempiliiveissäni, mutta kuitenkin luonnollisen pyöreä, ja malli antaa hyvin nostetta ja muotoa raskaillekin rinnoille. Olkaimet ovat hieman leveämmät kuin yleensä käyttämissäni liiveissä ja esim. minun koossani 75J noin 22 mm, mikä tekee olkaimista erityisen mukavat käytössä.


Kaarituet ovat ehkä aavistuksen hieman liian leveät ja kaarituen toinen pää tulee kainalon alla melkeinpä jo selän puolelle, mutta tästä huolimatta ne eivät kuitenkaan paina tai purista. Sanoisin kaaritukien tulevan noin 1-2 senttiä kauemmas sivulle/taakse kuin noissa aiemmin mainitsemissani liivimalleissa samassa koossa. En osaa sanoa, onko samaa kaaritukiongelmaa muissa kokovaihtoehdoissa, mutta veikkaisin, että ongelmaa on lähinnä vain näissä pienimpien ympärysmittojen suurimmissa kuppikokovaihtoehdoissa, eli pienemmällä kupilla tai samalla kuppikoolla isommassa ympärysmitoissa ei varmasti samaa ongelmaa ole, kun kupin ja ympärysmitan suhde muuttuu paremmaksi.


Settinä rintaliivit ja alushousut ovat aivan mieletöttömän mukava yhdistelmä, sillä kokokuppiset liivit ovat tukevat, pehmeät, pysyvät hyvin päällä ja alushousut ovat juuri sopivasti takapuolen peittävät ja miellyttävän korkeat. Ritasta onkin tullut minulle "viikonloppuliivi", eli vetäisen Ritat päälleni silloin, kun olen kotona ja myllään esimerkiksi kasvimaalla ja ulkona, koska tässä liivissä rinnat pysyvät kupeissaan paikoillaan hyvin vaikka päällään seisoisi, sillä kokokuppinen malli kaappaa koko rinnan kupin sisään. Kun etsit mukavia, tukevia liivejä ja yhteensopivia alushousuja, joissa on jotain pientä ekstraa, niin Rita voisi olla hyvä vaihtoehto.

Lue myös aiempi arvosteluni punaisesta Rita-liivistä.

Joko sinulta löytyy Rita-rintaliivit? Mitä pidät mallista?

No comments:

Post a Comment

Tervetuloa mukaan keskusteluun blogissani! Tarkistan kommentit ennen julkaisua. Julkaisen kommentit joko sellaisenaan tai poistan ne, mutta en koskaan muokkaa kommentteja. Kiitos viestistäsi!

I welcome you to join in the conversation and comment on my posts. All messages are moderated, but not modified. Thanks for your message!