10 Apr 2013

Shapewear-alusvaatteilla sileämpi siluetti

Ensin varmaan kannattaa avata tuota englanninkielistä termiä shapewear. Sillä tarkoitetaan kevyesti muovaavia ja siluettia siloittelevia alusvaatteita. Vaihtoehtoja löytyy perinteisemmistä vatsaa muotoilevista alushousuista koko vartaloa muotoileviin bodeihin ja lahkeellisiin versioihin.

Yleensä kuulen asiakkailta, että etsivät muotoilevia alusvaatteita juhlavaatteiden alle, mutta shapewear-alusvaatteet sopivat toki arkikäyttöönkin. Esimerkiksi muotoilevat alushousut auttavat pehmeästi vaikkapa pieneen turvotukseen ja vaatteetkin istuvat päällä kauniimmin. Tietysti juhlavaatteiden alla muotoilevat alusasut ovat ihan omiaan - juhlavaatteissa kun haluaa yleensä näyttää viimeisen päälle parhaat puolensa. Shapewear-alusvaatteilla saa silminnähden sileämmän siluetin, joten ohuempikin kesämekko laskeutuu kauniisti.

Omat kolme suosikkiani ovat:
Trinny & Susannah by Cette: The Magic Body
Kupiton body, jota itse käytän ihan farkkujen ja vartalonmyötäisten paitojen kanssa. Vaikka käytänkin aika korkeavyötäröisiä farkkuja, niin löysää vatsaa (lue läskiä) kuitenkin sen verran löytyy, samoin selkämakkaroita, että ihan vartalonmyötäiset paidat ei aina istu kovin kauniisti keskivartalolta. Body käy hyvin aluspaidasta ja samalla kuroo vähän keskivartaloa kasaan. Ja kun bodyssa on nepparit alhalla, on se helppo avata vessareissuillekin ilman, että tarvii kokonaan riisuutua. Tällainen kupiton on minulle ollut ihan ykkösvalinta, kun ei kuppikoossani yleensä bodeja ole tarjolla. Miinuksena tietysti se, että olkapäillä on sitten kahdet olkaimet, toiset liiveistä ja toiset bodysta, mutta näinhän olisi jokatapaukseessa, jos pukee aluspaidan liivien lisäksi.

Kupiton alusmekko. Tämä on mulle uudempi tuttavuus, sillä mekot tulivat valikoimaamme alkuvuodesta. Olin nähnyt tämän aiemmin vain S-kokoisen mallin päällä messuilla sekä tietysti tuotteen mallikuvissa, joten ihan vähän epäilin aluksi, että miten se mahtaa pysyä päällä. Olin nimittäin aivan varma, että se tulee rullautumaan helmasta ylöspäin, joten otin yhden testikäyttöön. Mutta eipä mitään, väärässä olin! Helma on muotoiltu siten, että se kapenee aavistuksen alaspäin, jolloin se ei ala rullautua. Minulla helmanpituus on suurinpiirtein polvitaipeeseen. Kupittomana tällainen mekko on aivan loistava, koska sen alle voi laittaa sitten mitkä tahansa rintaliivit ja olkaimellisena alusmekko ei valu makkaroiksi vyötärölle. Kotelomekkojen ja kapeiden hameiden kanssa toimii todella hyvin!


Trinny & Susannah by Cette: All-in-one Body Smoother

Body Smoother virkkaamani hameen alla.
Nyt kesää kohti olen taas innostunut pitseistä ja virkkaamisesta. Pitsihameet taas tarvitsevat alleen alushameen, joten tällaisen mekon olen todennut käytössä hyväksi. Kesäkuumalla varmaan tarvitsee valita jotain muuta pitsihameen alle kuin musta alushame, mutta nyt keväällä ollut ahkerasti käytössä.

Luutettu Talia-vyötärökorsetti, Mitex
Vyötärökorsetit. Joustava materiaali ja jämäkät luut takaavat, että korsetti joustaa liikkeissä, mutta pitää myös makkarat kurissa. Toimii loistavasti leveähelmaisten fiftarityylisten mekkojen kanssa, kun pitää vaan saada vyötäröltä senttejä kuristettua, mutta peppu ei tarvitse muotoilua. Kuten tässä eräs asiakas ihan vasta tuumasi, että kova työ oli saada päälle, mutta lopputulos oli huikea. Ja olen ihan samaa mieltä.

Näissä Mitexin joustavissa Talia-vyötärökorseteissa on hakaset edessä, joten pukeminen onnistuu kyllä yksinkin, kun aloittaa yhdet hakaset kerrallaan pukemisen ylimmäisistä hakasista. Kokohan kannattaa valita sen verran "pieni", että epäusko meinaa iskeä ensimmäisten hakasten kohdalla. Jos tällainen vyötärökorsetti on niin löysä, että sen venyttämättä saa päälleen, niin eihän se silloin myöskään muotoile vaan lepäilee vain torson ympärillä. Sama myös nyöritettävien kanssa, eli korsetin takaosa ei saa mennä kiinni ennen nyörien kiristystä, koska eihän silloin korsettiin jää enää kiristysvaraa ollenkaan.

Onko sinulla jotain suosikkia tai oletko harkinnut shapewear-alusasun hankkimista?

No comments:

Post a Comment

Tervetuloa mukaan keskusteluun blogissani! Tarkistan kommentit ennen julkaisua. Julkaisen kommentit joko sellaisenaan tai poistan ne, mutta en koskaan muokkaa kommentteja. Kiitos viestistäsi!

I welcome you to join in the conversation and comment on my posts. All messages are moderated, but not modified. Thanks for your message!