16 Aug 2012

Freya Active Performance Sport top testissä

Kokeilin aiemmin pikaisesti Freya Active-urheiluliivit siinä toivossa, että koko 75H olisi mahtunut minulle, kun se kerran sopii Panache Sportissakin, mutta "valitettavasti" liivi olikin mitoitettu ihan kuten muutkin Freyan tuotteet, joten koko oli 2-3 kuppia liian pieni. Onhan se toki hyvä, että koot ovat sitä, mitä kokolapussa lukee, eikä jokaisen tuotteen kohdalla tarvitse arvailla, mikä koko mahtaisi sopia, mutta harmittaa, ettei koko aivan ollut riittävä, sillä urheiluliivit ovat todella tukevat ja mukavantuntuiset!

Käytän Freyan tuotteissa yleisimmin tällä hetkellä kokoja 75J ja 75JJ, samoin Panachessa, poikkeuksena tuo reilummin mitoitettu Panache Sport, jossa 75H juuri ja juuri on riittävä kupistaan. Huolimatta siitä, että tiesin jo sporttiliivit testattuani myös tämän Freya Active-sporttitopin olevan minulle kupistaan liian pieni, sillä se perustuu sarjan urheiluliiviin, halusin topin testikäyttöön. Tämä ei siis ole tavallinen sporttitoppi vaan siinä on sisäänrakennetut rintaliivit. Eli urheiluliivit ja sporttitoppi näppärästi samassa paketissa.

Tänään sporttitoppi sitten saapui ja pääsin vihdoin testaamaan sitä. Pidin sitä ensin töissä päällä päivän ja töiden jälkeen suoraan kuntosalille samalla topilla. Toppi oli mukava päällä niin töissä kuin salillakin. Materiaali tuntui hengittävältä, pehmeältä eikä mistään kiristänyt tai puristanut. Liivit eivät tuntuneet aivan yhtä tukevilta kuin Panachen urheiluliivit, ja rinnat pompottivat hieman enemmän juostessa, mutta tämä johtui minulla ihan siitä, että kuppikoko on minulle liian pieni tässä koossa, ja toiseksi olkaimissa oli hieman liian vähän säätövaraa ja olisin halunnut olkaimet hieman kireämmälle.

Kuppiosa on minulle aavistuksen pieni; kaarituet eivät istu oikein.
Kupit ovat sileää, hieman joustavaa ja pehmeää materiaalia. Kuppien keskellä kulkee vaakasauma sekä sisä- että ulkopuolella. Kuppi on aavistuksen terävänmallinen, kartiomainen, mutta kuitenkin pyöreämpi kuin Freya Active-urheiluliiveissä, joiden ehkäpä suurin miinus on juuri tuo kupin terävä muoto. Liiviosan siivekkeet ovat leveät ja kuppikoosta riippuen, topin liiviosassa on joko 3 tai 4 hakasta. Hakaset jäävät topin sisäpuolelle piiloon. Olkainten säätö tapahtuu myös hakasilla. Tosin voi olla, että kovin lyhytselkäiselle tässä ei ole tarpeeksi säätövaraa, sillä minäkin jouduin laittamaan olkaimet kireimpään asentoon eli viimeiseen hakaseen.

Freya Active sporttitoppi edestä.
Topin sivut ja takaosa ovat hengittävää "reikäistä" Coolmaxia ja etuosa sileä. Materiaalissa on mukana kierrätyshopeapohjainen Polygiene-hopeasuola, joka vähentää hajunmuodostusta estämällä bakteerien kasvun. Lisäksi tuotteesta luvataan, että tämän Polygienen ansiosta tuotetta ei tarvitse pestä ihan jokaisen käytön jälkeen, joten säästät itse vaatetta pesun aiheuttamalta kulumiselta sekä säästät vettä ja luontoa, kun peset vähemmän. "No more stinky sports gear", lupaa Polygienen omat nettisivut.

Freyan sporttitoppi takaa.

Plussat:
 • Materiaali pehmeää, mukava päällä.
 • Napakka ja leveä liiviosa, istui hyvin eikä asentoa tarvinnut korjailla.
 • Pehmeät olkaimet, asettuvat hieman ylemmäs/keskemmäs kuin olkaimet yleensä.
 • Avara painijanselkä antaa liikkumatilaa.
Miinukset:
 • Olkaimissa liian vähän säätövaraa.
 • Aavistuksen liian lyhyt pituus.
 • Liian vähän kuppikokoja ;)


Toppia valmistetaan mustana ja punaisena koossa 65-85 D-H ja suositushinta on hieman vajaa 90 euroa. Olisi kiva kuulla, olisiko tällaiselle topille kysyntää vai käytätkö mieluummin liivit + paita -yhdistelmää.


ps. Syy siihen, miksi minä näytän niin kovin oranssilta, johtuu siitä, että kuvat otettiin ulkona ilta-auringon laskiessa. Aurinko värjäsi minut, mutta sai mustan topin yksityiskohdat paremmin esille kuviin.

2 comments:

 1. Miksi näitä sporttiliivejä on vain ympärysmittaan 85? Minulle pitäisi olla vähintään 95, mieluummin 100. Eivätkö tukevammat muka urheile?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itseasiassa isompien urheiluliivien markkinat ovat hyvin olemattomat. Jo koko 90 on hankala myydä ja jäävät usein viimeisinä hyllyyn.

   Isommalle ympärysmitoille on myös ihan omat tuotemerkkinsä (Freyahan ei edes valmista kuin kokoon 85-90 tuotteitaan). Esim. Enell-urheiluliiveissä löytyy kokoja jopa noin liivikokoon 120 asti. Elomin valikoimassa on myös urheiluliivimalli isommilla ympärysmitoilla. Ehkäpä se pitäisi sitten lisätä valikoimaamme, jos kysyntää oikeasti on.

   Delete

Tervetuloa mukaan keskusteluun blogissani! Tarkistan kommentit ennen julkaisua. Julkaisen kommentit joko sellaisenaan tai poistan ne, mutta en koskaan muokkaa kommentteja. Kiitos viestistäsi!

I welcome you to join in the conversation and comment on my posts. All messages are moderated, but not modified. Thanks for your message!