14 Mar 2012

BiuBiu Zanzibar-mekko

Zanzibar-mekkoa on saatavana vain rajoitettu pieni erä ja lisäksi kokoja on saatavana vain 36-44, kun BiuBiun normaali kokovalikoima on 34-48. Tämä siitä syystä, että mekko on ensimmäinen malliaan ja ikäänkuin testierä istuvuuden ja mittojen suhteen.

Mekko on hyvin vartalonmyötäinen ja ehkä myös aavistuksen pienempää kokoa kuin BiuBiun paidat, sillä muutoin kokoni on 40BB/BBB, mutta mekko istui paremmin mielestäni koossa 42BB/BBB. Tässä kokoluokassa kun noita kilojakin on muutama ylimääräinen, ei näin vartalonmyötäistä oikein voi kuvitella vetäisevänsä päälle ilman mitään "pohjustusta". Niinpä tämänkin mekon alla on vartaloa siloittelemassa ja kurveja muokkaamassa Freestyle-body. Alla Curvy Katen Lottie-liivit, kokoni 70JJ. (Itseasiassa samat liivit ja body olivat myös Infinity-paidan kanssa.)

Mekko BiuBiu Zanzibar koko 42BB/BBB.
Pituus Zanzibar-mekossa on ihan aavistuksen pitkähkö minulle. Helma ylettyy noin kymmenisen senttiä polven alapuolelle eli noin 10 senttiä lyhempikin olisi riittänyt. Mutta olenkin hieman keskivertoa lyhyempi, joten pituutensa puolesta tässä mekossa riittää helmaa myös pitkäsäärisille kaunottarille.

Leikkaus edessä on jo BiuBiulta tuttu kietaisumalli, jossa etukappaleet menevät hieman ristiin keskellä. Paidoissa ongelmana on ollut hieman liian avara kaula-aukko, jolloin paitojen alle on ollut pakko laittaa toppi, jotta rintaliivit eivät vilku edestä, mutta tässä mekossa tuo ongelma on korjattu ompelemalla pienellä lisäompeleella kappaleet yhteen edestä! Tämä toimii loistavasti! Poikkileikkaus on heti rinnan alla.

Kaulus on söpö pieni pystykaulus ns. "mandarin collar" kiinalaistyyliin. Pituutta hihoissa olisi voinut olla hieman enemmänkin. Vaikka mekko on lyhythihainen, ajattelin sitä kuitenkin ihan ympärivuotiseen käyttöön. Talvella sen päälle on helppo kietaista bolero tai neuletakki, kesällä menee hyvin ilmankin. Ja tarpeen mukaan alle sopivanpaksuiset sukkahousut tai legginsit.

Mekon materiaali on pehmeää ja joustavaa viskoosi-elastaanisekoitetta, samanlaista kuin monissa BiuBiun paidoissakin. Värinsä puolesta mekkoon on helppo yhdistää vaikka jotain räväkämpääkin, esim. punainen neuletakki. Samaa sävyä on helppo jatkaa muissa asusteissa. Itse koen tämän mekon helposti stailattavana hillitympään tai juhlavampaan tyyliin vöillä ja koruilla. Uskoisin tästä tulevan yksi lempimekoistani ja jään innolla odottelemaan, että saadaanko samalla mallilla milloin uusia värejä tai kuoseja. Pallokuosi fiftarityyliin ainakin kiinnostaisi.

1 comment:

Tervetuloa mukaan keskusteluun blogissani! Tarkistan kommentit ennen julkaisua. Julkaisen kommentit joko sellaisenaan tai poistan ne, mutta en koskaan muokkaa kommentteja. Kiitos viestistäsi!

I welcome you to join in the conversation and comment on my posts. All messages are moderated, but not modified. Thanks for your message!