1 Nov 2018

Terveisiä messuilta: Salon Bielizny SS19

Hei pitkästä aikaa!

Kesä oli mahdottoman kiireinen ja nyt on ihan pakko myöntää, että kun on kirjoittanut enemmän ja vähemmän säännöllisesti blogia vuosia, niin innostus on hiipunut ja motivaatio on ollut aika hukassa. Olen tainnut jo monta kertaa aiemmin luvata, että juu juu, nyt taas piristyn, mutta ei itseään voi pakottaa kirjoittamaan, joten olen antanut itselleni armoa ja kirjoitan sitten vaikka harvemmin, mutta kirjoitan vain, kun inspiraatio iskee ja asiaa riittää.

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna olin nyt toistamiseen Puolassa alusvaatemessuilla. Tapasin siellä vanhat tutut, ja jos olet Facebookissa Lumingerie Loungessa, niin postasin sinne heti messupäivän iltana jo pari lyhyttä messuvideota reissunpäältä. Tässä kuitenkin vielä kertausta ja ensifiiliksiäni ensi kevään mallistoista.

Ava
Avan kevätmallistossa olisi tarjolla useampaakin kukkakuosia sekä tuttuun tapaan vaaleita sävyjä. Raikkaan rohkeita väripilkkuja ei tällä kertaa näkynyt ihan niin paljon kuin aiempina kausina. Mallistosta löytyi mielestäni oikein nopeasti sellaiset mallit, joiden uskon olevan asiakkaittemme mieleen. Luvassa on tuttuja malleja uusissa väreissä, joten Ava-fanit löytävät sieltä takuulla jotain mieleistä. Ensimmäiset uutuudet tulevat jo tammikuussa ja viimeiset kesäkuussa, joten uutuuksia riittää koko keväälle.

Yksi mielenkiintoisimmista uutuuksista on Avan sporttiliivi, joka mielestäni on malliltaan hyvin lähellä kaarituetonta Libi-liiviä, ja mieluummin olisinkin nimennyt sen sportti-Libiksi kuin urheiluliiviksi, sillä joiltain elementeiltään liivi on mielestäni liian heppoinen urheiluliiviksi. Mutta tämä uutuus tulee vasta ensi kesäkuussa, joten siihen asti saamme vain odotella ja lopullinen sporttisuus ja toimivuus jää sitten testattavaksi ensi kesänä.

Avan 2019 kevätmalliston suosikkejani on tämä kukkakuosinen sarja.

Babella
Mallistossa oli mielestäni nyt enemmän shortsit+toppi-settejä ja vähemmän paitulityyppisiä yöpaitoja. Värit olivat aika luonnonläheisiä ja hempeitä pastellivärejä oli nyt jätetty vähemmälle. Lopullinen kuvasto/mallisto ei ollut vielä valmis, joten ennakkotilauksia pääsen tekemään vasta nyt marraskuulla.


Gaia
Gaian osastolla oli paljon porukkaa ja piti vähän käyttää kyynärpäätaktiikkaa, jotta pääsin asiaan. Näin osaston reunassa yhden rekillisen uutuusmalleja, lähinnä valkoinen-vaaleanpunainen-beige-linjalla, ja ajattelin, että onpas pieni ja varsin väritön mallisto. Mutta väenpaljoudelta en nähnyt heti niitä kahta muuta rekkiä, joille kevätmallisto oli jaettu väreittäin ja kuoseittain. Ja miten väärässä siis olinkaan! Gaian kevätmallistossa oli ehdolla yli viisikymmentä liivimallia - siis kerrassa aivan valtava mallisto! Viime keväiseen tapaan pääsimme antamaan arviomme malleista ja lopullinen mallisto vahvistuu näiden annettujen äänien perusteella tässä marraskuun aikana. Muutamia hyviä ehdokkaita sieltä jo nousi, ja esimerkiksi nyt suosittuja Sandy- ja Nina-malleja olisi tulossa uusissa sävyissä. Nämä ovat meillä vahvoilla, koska mallit on hyviksi jo todettu, ja on aina helpompi ostaa samaa liiviä uudessa värissä kuin täysin uutta liivimallia. Todennäköisesti päädymme tämän syksyn tapaan pariin yksiväriseen malliin ja yhteen printtikuosiseen, mutta päätökset tehdään vasta tässä lähiviikkoina.

Gaian kevätmalliston vaaleita sävyjä.

Gorsenia
Gorsenian kevätmallisto oli aika tumma sävyiltään, kun usein kevätmallisto on ollut hyvin vaalea. Sävyt olivat maanläheisiä, mm. sammaleenvihreää, punajuurisalaatinpunaista, ruskeaa, beigeä, luonnonvalkoisia jne. Simpukkabalconette-mallin ystäviä hemmotellaan vain yhdellä mallilla, mutta väri on kuitenkin hyvin suosittu vaaleanpunaisen ja mustan yhdistelmä. Tästäkin mallistosta lempparit löytyivät nopeasti ja olemme jo ensi kevään mallit valinneetkin.

Gorsenialta on tulossa kauniita murrettuja ja maanläheisiä sävyjä keväälle 2019!

Hamana
Hamanan kevätmallisto oli vielä avoinna ja näimme vain pari suunnitelmaa tulevista malleista. Myös heillä väriskaalaa oli haettu luonnosta ja luvassa on ainakin ruskean sävyjä.


Mitex
Uutuusmalleissa on panostettu kokovalikoimaan ja uusissa tuotteissa kokoja on saatavana 5XL:ään saakka, mikä on aivan huippujuttu! Itselleni parhaiten jäi mieleen korkeavyötäröiset ja lahkeelliset muotoilevat alushousut. Tämäntyylisiä tuotteita meni paljon viime kesänä ja uskoisin, että sama trendi jatkuu ensi kesällekin.


Nessa
Isoimpana uutuutena Nessalta tulee ensi kesänä useamman mallin bikinimallisto. Tämän vuoden kesänä he testasivat markkinoita ja mallejaan yhdellä sarjalla nimeltä Mirabella, joka meilläkin on valikoimassa ja vielä joitain kokoja on jäljelläkin, jos näin talvea vasten bikinitarve iskee. Ensi vuoden mallit on tämän bikinisarjan pohjalta tehty, ja meille on suunniteilla ensi kesän bikinimallistosta jotain yksiväristä sekä jotain kuosillista, mutta paljastamme ne vasta myöhemmin. Alusasumallisto puolestaan oli vielä hieman kesken ja näytillä oli vasta pari printtikuosia sekä pari yksiväristä mallia. Heilläkin kauden värisävyt olivat murrettuja ja luonnonläheisiä. Esimerkiksi eräässä ruusukuosisessa mallissa oli harmaanvihreää ja haaleaa pinkkiä, ja yksiväriset sarjat samaan sävymaailmaan antiikkivihreää ja -rosaa. Malleja tulee kuulemma melko varmasti vielä lisää, mutta mallisto vahvistuu vasta tässä loppuvuoden aikana, joten jäin odottelemaan, mitä sieltä sitten lopulta pullahtaa ja tuleeko jotain ylläreitä. Eniten mieleeni jäi omaakin värisilmää miellyttävä tummanharmaata ja pinkkiä yhdistelevät setti, joka on siis sama kuin tällä viikolla valikoimaamme saapunut Omena, mutta uudessa värissä. Omenan ennakkomenekki on ollut sen verran huikea, että olen aika varma, että tulemme valitsemaan myös tämän harmaa-pinkin keväälle. Omena-setin otin myös itselleni, mutta en vielä lupaa siitä postausta. Lieneekö syksy ja pimeys, joka on vienyt mehut...

Kuvassa alempana juuri valikoimaamme saapunut syksyn 2018 Omena. Keväälle on luvassa sama liivimalli uudessa sävyssä.

2 comments:

 1. Kirjoitustahdista ei kannata ottaa mitään paineita, sitten hommasta menee se pienikin maku! Mieluummin hyvää tekstiä harvoin kun huonoa tekstiä usein. Kirjoittele aina kun tulee inspiraatiota, silloin tulee varmasti laatusettiä. :)

  On todella ilo saada tietoa tulevan kauden trendeistä ja malleista, osaa vähän ennakoida ostohousujen pukemisen ajankohtaa. ;) Itseäni innostaa eniten juurikin povatut maanläheiset sävyt, tarkemmin vihertävät ja rusehtavat. Etenkin Gorsenian tarjonta kuulostaa lupaavalta!

  Sellainen pohdinta on vaivannut mieltäni, että onko kyseiset messut tarkoitettu ainoastaan alan ammattilaisille, vai pääsekö maallikotkin halutessaan tutustumaan?
  Entäpä Suomen tilanne, pidetäänkö täällä paljonkin alusvaatetukseen liittyviä messuja tai muita tapahtumia?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentista! :)

   Gorsenialta onkin jo varattu noita mainitsemiani vihreitä ja ruskeita, mutta kyllä varmasti muiltakin merkeiltä jotain samaan sävymaailmaan vielä tulee.

   Nämä Puolan messut on suunnattu lähinnä ammattilaisille, mutta paikalla näkyi myös paljon mm. bloggareita. Suomessakin pidetään alusvaatemessuja puolivuosittain, mutta ne on vain ammattilaisille tarkoitetut ns. ostomessut.

   Delete

Tervetuloa mukaan keskusteluun blogissani! Tarkistan kommentit ennen julkaisua. Julkaisen kommentit joko sellaisenaan tai poistan ne, mutta en koskaan muokkaa kommentteja. Kiitos viestistäsi!

I welcome you to join in the conversation and comment on my posts. All messages are moderated, but not modified. Thanks for your message!