6 Oct 2018

Rintojen eriparisuus on täysin normaalia

http://kupista-asiaa.blogspot.com/search/label/Rintaliivikoulu


Rintojen koko ja kokoero on sellainen asia, jota lähes jokainen nainen pohtii ja harmittelee. Olen kuullut useastakin suusta, miten omat rinnat ovat kummalliset tai rumat, koska ne ovat ihan eriparia. Ja moni häpeissään vähättelee tai yrittää peitellä ja piilotella rintojaan, vaikka itseasiassa rintojen eriparisuus on täysin normaalia.

Hyvin harvalla rinnat ovat täysin samankokoiset. Joidenkin lähteiden mukaan rintojen eriparisuutta on noin puolella naisista, toisten lähteiden mukaan jopa 80 prosentilla. (Lähteinä mm. kosmeettiseen kirurgiaan erikoistuneiden lääkäriasemien verkkosivut.) Samojen lähteiden mukaan varsinaisia rintojen kehityshäiriöitä, esimerkiksi tapauksia, joissa toinen rinta ei ole kehittynyt ollenkaan, on noin 10-15 prosentilla. Myös kasvavalla nuorella rinnat voivat olla erikokoiset, mutta useimmiten kokoerot tasoittuvat ajan myötä. Imetysaikana rintojen koon muuttuminen jopa päivän aikana on täysin normaalia, kun maito nousee ja täyttää rinnat. Toinen rinta voi myös olla toista aktiivisempi, mikä lisää kokoeroa.

Pienet kokoerot ovat sellaisia, ettei niihin juuri kiinnitä edes huomiota ja ne ovat "korjattavissa" sopivanmallisilla liiveillä. (Korjattavissa on lainausmerkeissä siksi, että mielestäni eriparisissa rinnoissa ei ole mitään sellaista vikaa, joka pitäisi korjata, mutta jos asia häiritsee, voi asialle kuitenkin tehdä jotain ilman kirurgin veistäkin.) Pieni eriparisuus voi näkyä liivien istuvuudessa ja tällaista kokoeroa voi halutessaan tasoittaa tai häivyttää esimerkiksi kokokuppisilla malleilla ja liiveillä, joiden kupeissa on käytetty joustavaa materiaalia. Tästä syystä itse suosin joustokuppisia liivejä, sillä minullakin rinnat ovat eriparia.

Rintaliivien koko kannattaakin valita isomman rinnan mukaan, sillä hieman tyhjä kuppi näkyy vaatteiden alta vähemmän kuin kupista yli pursuava rinta. Tarvittaessa pienemmän rinnan kuppiin voi asettaa esimerkiksi lisätäytetyynyn, joita on sekä silikonisia että kankaisia. Joissain liiveissä on myös pienet taskut täytteitä varten, jolloin täytteet pysyvät paremmin paikoillaan. Myös olkainten säätämisellä voi parantaa kuppien istuvuutta eli isommalle rinnalle hieman löysemmälle ja vastaavasti pienemmälle kireämmälle.

Jos kokoeroa on paljon, ja se haittaa tai häiritsee, on rintojen kirurginen korjaus mahdollista. Korjausleikkaukset ihan kuin rintojen pienennysleikkauksetkin ovat tiettyjen kriteereiden täyttyessä mahdollista tehdä myös julkisella puolella. Jos rintojen korjausleikkaus on mielessäsi, omalääkäri tai suoraan yksityinen kirurgia ovat paikat, joista apua kannattaa lähteä hakemaan.

No comments:

Post a comment

Tervetuloa mukaan keskusteluun blogissani! Tarkistan kommentit ennen julkaisua. Julkaisen kommentit joko sellaisenaan tai poistan ne, mutta en koskaan muokkaa kommentteja. Kiitos viestistäsi!

I welcome you to join in the conversation and comment on my posts. All messages are moderated, but not modified. Thanks for your message!