3 Jun 2019

Pieni sukkahousuvertailu: Cette Lucca, Vienna ja Madison

Nyt kun kelit on taas lämmenneet ja mekoissakin tarkenee kulkea, otin testiin kolmet vaaleat sukkahousut Cette-merkin sukkahousuvalikoimastamme. Kaikista sukkahousuista valitsin koon XL, joka kokomerkintöjen mukaan vastaa kokoa 48-50, mutta kuten kaikki varmaan tietävät, niin sukkahousuthan saa lähes poikkeuksessa ottaa ainoa kokoa isompana kuin mitä normaalisti käyttää vaatteissa, jos haluaa sopivat sukkahousut. Pakettien takapuolen mittataulukkoissa, joissa koko valitaan pituuden ja painon mukaan, suositellaankin tätä XL-kokoa minunkokoiselleni, joten koot vastaavat siten valmistajan kokotaulukkoa.

Sukkahousut testissä: Cette Madison, Lucca ja Vienna
Lucca on 20 denierin matta eli himmeäkiiltoinen sukkahousumalli, jossa vahvistettu housuosa ja varpaat perinteiseen tyyliin. Värinä Summer. Summer on värinä hieman tummempi kuin kahden muun sukkahousun Tendresse-sävy ja näin alkukesästä se oli minun kalmankalpeille säärilleni hieman liian tumma, mutta vähänkään ruskettuneemmalle väri olisi varmasti passelimpi. Ja ehkäpä minullekin sopiva loppukesästä. Vaikka nämä eivät ole ns. kreppisukkahousut, niin materiaalissa oli hieman karheahko tuntu. Mallikkaanoloiset perussukkahousut ja normaalikorkea vyötärö pysyi hyvin jalassa.


Vienna on hieman ohuempi 16 denierin puolikiiltävä sukkahousumalli, jossa vahvistettu varvasosa ja kantapää sekä takana koristeellinen sauma. Värinä Tendresse, saumat ja vahvistukset mustat. (Kuvassa on tosin mustat Vienna-sukkikset, ei Tendresse-väriset.) Päiväjuhliin vaaleansävyisen kukkamekon kanssa jätin tämän mallin välistä, mutta voisin ehkä pukaista nämä vaikkapa töihin vähän yksinkertaisemman mekon ja peruskorkkareiden pariksi tai vähän myöhäisempiin iltajuhliin pikkumustan seuraksi. Ja täytyy tässä tunnustaa, että enpä ole ennen saumasukkia tai -sukkahousuja käyttänyt, mutta näyttävät sen verran kivoilta, että varmasti tulevat käyttöön useammankin kerran. Ja vielä vinkki, jos olet ekaa kertaa saumasukkahousuja pukemassa, että kurkkaa vielä peilistä takaapäinkin, että saumat ovat varmasti suorassa!


Madison on 20 denierin puolikiiltävä malli, jossa vahvistettu, erityisleveä ja joustava reisiosa sekä vahvistettu varvasosa. Myös tämän värinä Tendresse. Vaikka kokomerkintä on sama kuin kahdessa aiemmassa sukkahousumallissa, niistä huomaa heti, että ovat kunnolla pyöreälle ja plussakokoiselle mitoitetut, sillä leveyttä riittää ja sukkikset on huomattavasti helpompi pukea päälle. Näissä on myös vyötärökorkeutta todella paljon. Minulla nämä ylettyivät reilusti vatsan yli ihan rintaliivien alareunaan asti. Malli sopii siis reisistä ja vyötäröltä pyöreälle omenamalliselle loistavasti ja veikkaisin, että menevät usealle raskausmahan päällekin, sillä tilaa ja pituutta on reilusti. Reisiosan vahvennos ylettyy myös hieman pidemmälle reisiin kuin Luccassa ja Viennassa - veikkaisin, että kestävät siis myös sisäreisien yhteenhankausta paremmin ja pidempään. (Madisonia löytyy mustana!)Kevätjuhlaviikonlopun ylioppilasjuhliin jalkaani näistä valikoituivat Madisonit, sillä saumasukat eivät sopineet kukkamekkotyyliin ja Luccan Summer-sävy oli hieman liian tumma alkukesän koivilleni. Kaikkia sukkahousumalleja voin kuitenkin suositella, sillä Cetten sukat ovat perinteisesti olleet superkestäviä ja pitkäikäisiä käytössä. Värillisiä 60 denierin Dublin-sukkiksia minulla on ollut käytössä jo vuosia ja ovat kestäneet hyvin pesuja ja käyttöä.

Lopuksi vielä vinkkejä sukkahousujen ostoon, pukemiseen ja huoltoon:
  • Panosta laatuun. Hyvät sukkahousut eivät ole kertakäyttöiset eikä hyviä kestäviä sukkahousuja saa eurolla tai kahdella.
  • Ennen käyttöä anna sukkahousuille ja sukille hieman kosteutta ja venytystä. Kostuta kädet puhtaalla vedellä ja taputtele kosteutta sukkahousuille. Anna kosteuden tasoittua hetki ja venytä sitten kevyesti sukkahousuja pitämällä toisella kädellä vyötärönauhasta tai sukansuusta ja toisella varpaankärjistä kuin venyttäisit jumppakuminauhaa. Pari venytystä riittää.
  • Pue varoen: Varmista, ettei kynsissä ole teräviä reunoja ja poista korut ja rullaa sukkahousut sormien välissä ja pujota sitten ensin jalkaterä ja siitä pikkuhiljaa ylöspäin. Älä kisko!
  • Kun sukkahousut ovat jo jalassa, kosteilla kämmenillä vetämällä sukkahousuja on helppo oikoa (esim. saumasukkahousujen saumat suoraan) ja nostaa vielä viimeiset sentit ilman, että niitä tarvitsee nykiä.
  • Pese käsin tai käsinpesuohjelmalla koneessa pesupussissa, ei linkousta eikä rumpukuivausta.

No comments:

Post a Comment

Tervetuloa mukaan keskusteluun blogissani! Tarkistan kommentit ennen julkaisua. Julkaisen kommentit joko sellaisenaan tai poistan ne, mutta en koskaan muokkaa kommentteja. Kiitos viestistäsi!

I welcome you to join in the conversation and comment on my posts. All messages are moderated, but not modified. Thanks for your message!