8 May 2013

Uutta kuvauskalustoa - Canon EOS 6D

Vihdoinkin sain hommattua parempaa kuvauskalustoa, niin ei aina tarvitse blogikuvia ottaessa tapella kameran tai apukuvaajan kanssa. Aiemmin olen näpsinyt - tai siis apukuvaaja on näpsinyt minusta - kuvia lähinnä omalla iPhonella, mutta vähän paremman kameran hankinta on kyllä ollut mielessä jo jonkin aikaa. Meillä kyllä mies on enemmän kuvauksesta kiinnostunut, mutta sen verran on hifistelijää minussakin, että kun on nyt kamera hankittuna, niin tekee mieli itsekin opetella kuvaamaan kunnolla, eikä vain räpsiä otoksia kännykällä.

Tarina siis lähti siitä, että huhtikuun loppupuolella Limingan luontokeskuksessa pidettiin lintukuvafestivaalit (ovat joka kevät tuossa huhti-toukokuun vaihteessa, kannattaa tulla ensi vuonna!) ja paikanpäällä oli myös kameraesittelijöitä. Saatiin tieto jo etukäteen, että esittelijöillä tulee olemaan hyviä tarjouksia, joten reippailimme miehen kanssa lauantaina paikanpäälle kameran osto vakavasti mielessä, ja miehellä oli jo aika tarkkaan kameramallikin mietittynä.

Canon EOS 6D
www.digitarvike.fi
Uusi kamera on Canon EOS 6D. Siihen ensimmäisenä "putkena" (kuten nuo ammattilaiset ja jostain jotain tietävät näitä tuntuvat kutsuvan) eli objektiivina hankittiin vallan yleiskäyttöinen EF 24-105 mm F 4L IS USM (minähän en tästä juuri mitään ymmärrä, mutta kuulemma on hyvä). Tähän settiin sai lintukuvafestivaaleilla lisäksi kaupanpäälle pienen vesitiiviin pokkarikameran Canon PowerShot D20, jonka värin sai valita. Valitsin turkoosinsinisen. Tuollainen pieni vesitiivis pokkari on varmasti hyvä reissatessa, kun ei tarvitse pelätä vaikkapa vesisadetta. Eiköhän sillä tule sitten näpsittyä niitä ei niin tarkkaa tähtäystä ja mietintää vaativia otoksia lomamatkoilla ja muuten kulkiessa, kun ei jaksa isompaa kameraa mukaan ottaa ja haluaa keskittyä siihen menemiseen ja tekemiseen eikä kuvaamiseen.

Canon 6D-rungon saa liitettyä iPadiin tai iPhoneen niin, että kuvan näkee kokoajan siitä iVempaimen näytöltä, ja kuvan oton jälkeen voi heti tarkistaa, tuliko kuvasta halutunlainen. Kameraa voi myös ohjata padilta/puhelimesta. Liittäminen tarkoittaa käytännössä padin tai puhelimen liittämistä kameran salasanasuojattuun wi-fi-verkkoon.

Jatkossa en siis välttämättä tarvitse kuvausassistenttia, kun voin laittaa kameran jalustalle kuvaamaan. Kameraa voi sitten ohjata joko tuolta pädiltä tai puhelimesta ja laittaa ottamaan kuvan ajastimella, jolloin jää aikaa etsiä sopiva posetus ja kamera näppää kuvan automaattisesti, tai toinen mahdollisuus on käyttää kameran kanssa kaukolaukaisijaa, jolloin voi rauhassa mallailla sopivan asennon ja ottaa kuvan, kun siltä tuntuu, tai antaa kameran kuvata sopivin aikavälein. Minulle suositeltiin tähän ohjelmoitavaa kaukolaukaisijaa, joten täytynee hankkia sellainen! Ja vielä pitäisi ehkä hommata jokin vaalea taustakangas ja pari jonkinlaista valoa kuvaamista varten. Pitää varmaan suunnata joku päivä Digitarvikkeeseen ja kuunnella, mitä sieltä suosittelevat mun tarpeisiin. 

Seuraavaan blogipostaukseen pääsen testaamaan tuota uutta kameraa ja noita lisävempaimia. Luvassa pari rintaliiviarvostelua kuvineen!

Kuvat ja kamera sekä kameratarvikkeet Digitarvike.fi.

No comments:

Post a Comment

Tervetuloa mukaan keskusteluun blogissani! Tarkistan kommentit ennen julkaisua. Julkaisen kommentit joko sellaisenaan tai poistan ne, mutta en koskaan muokkaa kommentteja. Kiitos viestistäsi!

I welcome you to join in the conversation and comment on my posts. All messages are moderated, but not modified. Thanks for your message!