28 Feb 2012

Huolehdi rinnoistasi, käytä urheilurintaliivejä!

Cooperin ligamentit ovat rintaa
kannattelevia sidekudoksia.
Kuva (c) Panache
Rintoja kannattelevat sidekudokset eli Cooperin ligamentit venyvät joutuessaan eri suuntiin kohdistuvaan pompotukseen, ja tästä rasituksesta johtuen, sidekudokset venyvät ajan myötä. Sidekudosten venymiminen puolestaan aiheuttaa sen, että rinnat alkavat menettää muotonsa ja roikkua. Venyminen ei vaadi välttämättä edes vuosia, vaan voi tapahtua lyhyessäkin ajassa. Nämä sidekudokset eivät palaudu, eli rinnoille aiheutettu tuho on pysyvää ja korjattavissa ainoastaan kirurgisin menetelmin. Lisäksi sidekudosten liiallinen venyminen aiheuttaa usein välitöntä kipua rintoihin, ja voi aiheuttaa myös niska-hartiaseudun ongelmia, ihan kuten vääränkokoiset liivitkin. Tuki tulee siis olla tarpeeksi hyvä, joten valitse urheiluliivit huolella käyttötarpeesi mukaan. Kipu rinnoissa liikunnan jälkeen onkin hälyttävä merkki paremman tuen tarpeesta.

Urheiluliivit eivät ole ainoastaan isorintaisille tarkoitettuja (vaikka meillä Lumingeriessa toki kuppikoot alkavatkin D-kupista), vaan kaikenkokoisten naisten kannattaisi käyttää urheilurintaliivejä. Pienikin povi liikkuu pompotuksessa edestakaisin löysyttäen sidekudoksia, suuri rinta moninkerroin enemmän.

Urheiluliivien tehtävänä on estää rintojen liikkuminen siten, että sinä voit liikkua vapaasti. Laadukkaat ja oikeankokoiset urheilurintaliivit vähentävät rintojen liikkeen lähes olemattomiin, mikä puolestaan vähentää kipuja ja rintakudosten venymistä. Tavallisten arkirintaliivien antama tuki ei ole riittävä, ja varsinkaan jo kulahtaneet ja muuten käytöstä poistetut liivit eivät ole sopivat urheilu- tai liikuntaharrastuksiin. Myöskään pään yli vedettävät toppimaiset mallit eivät anna tarpeellista tukea, eivät edes välttämättä pienirintaiselle, joten isorintaisen kannattaa ehdottomasti unohtaa ne.

No comments:

Post a Comment

Tervetuloa mukaan keskusteluun blogissani! Tarkistan kommentit ennen julkaisua. Julkaisen kommentit joko sellaisenaan tai poistan ne, mutta en koskaan muokkaa kommentteja. Kiitos viestistäsi!

I welcome you to join in the conversation and comment on my posts. All messages are moderated, but not modified. Thanks for your message!