27 Feb 2012

Mielestäni tämän hetken parhaat urheiluliivit isorintaiselle

Ehdottomasti parhaat urheiluliivit kuppikoossani ovat Panachen uudet, syksyllä 2011 tulleet urheiluliivit. Panache Sport-urheiluliivejä on saatavana koossa 60-90 D-H UK-mitoituksella eli EU-mitoituksen K-kuppikokoon saakka, ei kuitenkaan kokoja 60D eikä 90H. Liiveissä on silikonilla pehmustetut kaarituet, topatut jämäkät kupit sekä erittäin pehmeät ja leveät olkaimet. Näissä liiveissä on myös olkaimissa erityinen pieni hakanen, jolla olkaimet saa takaa yhteen niskasta, jolloin liivit käyvät myös erilaisten painijaselkäisten toppien alle. Hakanen ainakin toimii todella näppärästi ja sen saa koukattua paikoilleen todella helposti ilman apua.


Panache Sport-urheilurintaliivit harmaa
Värivaihtoehtona perusvärien lisäksi syksyllä 2011 tuli violetti, ja ilmeisesti suosiosta johtuen väri jatkuu vielä vuoden 2012, vaikka Panachen kausivärit ovat yleensä saatavana vain puoli vuotta. Perusvärit ovat siis musta, valkoinen ja myös Lumingerien valikoimasta löytyvät harmaa. Syksylle 2012 on luvassa yllätysväri, josta takuulla tulen bloggaamaan lisää, kun tuo uusi väri julkistetaan virallisesti. Tällä hetkellä se on vielä salaisuus, jota en uskalla paljastaa...

Tätä urheiluliiviä on muuten kehuttu kaikissa arvosteluissa loistavaksi, mutta mitoituksestaan se on saanut miinusta, eli koot ovat suuremmat kuin normaalisti Panachen liiveissä ja siitä syystä aavistuksen hankala sekä myydä että ostaa erityisesti nettikaupan kautta. 75H oli myös minulle riittävän iso kupista, vaikka kokoni yleensä on tosiaan 75HH tai 70JJ. Suosittelen siis tilaamaan yhden kuppikoon pienemmän kuin mitä valitsisit Panachen liiveistä yleensä tai pienemmällä ympärysmitallä. Olisin ehkä mieluummin itsekin ottanut koon 70, mutta kuppi jäi liian pieneksi koossa 70H, joten päädyin kokoon 75H.

Harrastan lähinnä salilla käyntiä sekä satunnaisesti kävelyä ja sauvakävelyä. Näihin lajeihin nuo liivit ovat olleet oikein loistavat ja hyvin tukevat, huolimatta siis siitä, että ympärysmitta on ehkä aavistuksen reiluhko valitsemassani koossa. Omat harjoitteluni painottuvat salilla aerobisen liikunnan lisäksi yläselkään ja hartiaseutuun, koska iso osa työstäni on istumatyötä tietokoneen ääressä. Liivit ovat urheiluliiveiksi kohtuullisen sirot (siis jos vertaa vaikkapa Enelleihin), mikä on ollut hyvä erilaisissa yläkroppaa harjoittavissa laitteissa, kun liivit eivät hierrä käsien ja olkapäiden alueelta. Myös juoksumatolla ja kävelyssä ovat toimineet vähintään yhtä hyvin kuin niiden odotinkin toimivan: ei juurikaan pompotusta tai sivuttaisliikettä rinnoissa, eli kävely ja juoksu tuntuu ihanan rennolta ja huolettomalta.

Mikä kuitenkin minun mielestäni on parasta näissä liiveissä on se, että kaarituet ja kuppien muotoilu erottavat rinnat selvästi omiin kuppeihinsa eivätkä liivit vain purista rintoja yhteen ja rintakehää vasten. (Tämä taktiikka tosin toimii Enelleissä loistavasti erityisesti D-G-kuppisille!) Tästä syystä myöskään rintavako ei hikoa niin paljon eivätkä rinnat hierry toisiaan vasten. Lisäksi materiaali nostaa hyvin hien pois iholta sekä imee osan itseensä, joten sellaista tukalan hikistä oloa ei näissä liiveissä ole tullut. Olin myös alunperin kuvitellut, että silikonivuoraus kaarituissa saattaisi olla hiostava, mutta koska tuo silikoni on kankaiden sisällä eikä ihoa vasten, en ole huomannut, että se hiostaisi sen enempää kuin leveä alaosa muissakaan urheilurintaliiveissä.

Panache Sport-urheiluliivit violetti

Ehkä pieni miinus siitä, että liivejä ei kaaritukien vuoksi suositella pestäväksi koneessa. Olen kuitenkin pessyt liivit koneessa pesupussissa urheiluvaateohjelmalla yhdessä muiden sali- tai urheiluvaateiden kanssa heti kotiintultuani (urheiluvaateohjelma eli lyhyt kolmenkympin ohjelma), mutta olen ottanut liivit pois koneesta ennen linkousta ja kuivattanut ne ilmavasti narulla. Konepesusta huolimatta liivit ovat moitteettomassa kunnossa, ja ne on konepesty nyt ainakin jo kolmekymmentä kertaa. Edes painetut tekstit liivien takaosassa eivät ole pesussa kuluneet eikä yhtään pesunyppyä ole tullut. Materiaali vaikuttaa siis erittäin kestävältä. Myöskään kupit eivät ole pehmenneet pesuissa vaan ne "napottavat" yhtä jämäkästi kuin uusinakin. En kuitenkaan suosittele pesemään liivejä koneessa, paitsi omalla vastulla.

Värivalikoimasta Panachelle iso plussa!

Panachen urheilurintaliivit löydät Lumingerien urheiluliivivalikoimasta.

4 comments:

 1. Tosi kivan näköiset nämä violetit, ja vielä kaarituelliset! Itse kun en kykene kaarituettomia liivejä juuri ollenkaan käyttämään, niin nämä ovat kyllä tosi fiksun näköiset. Täytyykin pistää korvan taakse ajatus tällaisten tilaamisesta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä on kyllä ehdottomasti omat "lemppariurheiluliivini" tällä hetkellä. Väritkin oli minulle mieluisat. Violettia on tulossa lisää toukokuussa Lumingerieen, samalla tulee vähän lisää kokovalikoimaa. Nythän tuon violetin kokovalikoima on meillä pienempi kuin harmaan.

   Delete
 2. Nämä ovat todella kauniita ja sen näköisiä, että pysyvät liikkeessä paikallaan:))
  Liivikokoni on D95, sopiiko näistä koosta mikään minulle?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kokoa 95 ei Panachen urheiluliiveistä löydy, mutta ehkäpä rinnakkaiskoko 90DD tai 90E sopisi?

   Delete

Tervetuloa mukaan keskusteluun blogissani! Tarkistan kommentit ennen julkaisua. Julkaisen kommentit joko sellaisenaan tai poistan ne, mutta en koskaan muokkaa kommentteja. Kiitos viestistäsi!

I welcome you to join in the conversation and comment on my posts. All messages are moderated, but not modified. Thanks for your message!