29 Mar 2017

Näitä värejä suomalaiset naiset rakastavat alusvaatteissa

Maaliskuussa 2017 järjestimme Facebook-sivuillamme kyselyn, jossa pyysimme fanejamme kertomaan lempivärinsä alusvaatteissa. Saimme hieman yli 800 vastausta, ja tässä on huomioitu kaikki ne vastaukset, joissa erityisesti mainittiin jokin väri, sekä ne vastaukset, joissa on mainittu useampi kuin yksi väri. Vastaukset, joissa oli mainittu vain yleisesti esim. "tummat" tai "vaaleat" jouduin jättämään pois näistä tilastoista. Lopullisia yksittäisiä yksittäisiä värivastauksia oli 852 ja eri värien osuudet näet allaolevasta kuvasta.

Suomalaiset naiset suosivat mustaa sekä punaisen ja pinkin sävyjä alusvaatteissaan. 
Lähde: Lumingerien järjestämä FB-kysely maalikuu 2017.

Ehdottomasti suosituin väri on musta, ja yli puolet vastaajista kertoikin mustan olevan lempivärinsä alusvaatteissa. Monelle tämä väri on aivan ehdoton ja vain musta käy. Musta onkin helppo yhdistää erilaisten alaosien kanssa setiksi. Moni käyttää myös päällysvaatteissaan paljon mustaa, joten alle valikoituu helposti myös mustat alusvaatteet.

Paljon oli myös vastauksia, joissa mainittiin mustan ja punaisen tai mustan ja pinkin yhdistelmän myös olevan lempivärien joukossa. Eikä sinänsä yllätys, sillä lähes yhtä paljon keskenään saivat kannatusta erilaiset punaisen ja pinkin sävyt, jotka yhdessä ovat hieman reilun neljänneksen vastauksien määrästä. Valitsemalla valikoimaamme mustia, pinkkejä ja punaisia alusvaatteita pystymme siis tarjoamaan jo 80 %:lle suomalaisista naisista jotain heidän suosimassaan sävyssä.

Värin sävyllä on kuitenkin väliä ja erilaisiin väreihin liittyy paljon mielleyhtymiä. Erityisesti tummemmanpunaiset mielletään usein vietteleviksi ja eroottisiksi ja sopiviksi ilta- ja juhlakäyttöön, kirkkaammat värit puolestaan räväköiksi ja energisiksi, kun taas hyvin romanttisina ja hempeinä pidetyt vaaleat sävyt käyvät erityisesti kesään, kun vaatteetkin ovat usein vaaleampia.

Punaisten ja pinkkien perään kiilasi valkoinen. Tässä on yhdistetty sekä puhtaanvalkoiset että erilaiset luonnonvalkoiset sävyt, joita vastauksissa mainittiin. Pääsääntöisesti valkoista suositaan morsiusalusasuissa sekä kesäisin. Joillekin "neitseellinen valkoinen" oli ainoa ja oikea sävy alusvaatteissa, kun taas muutamia mainintoja oli myös siitä, ettei missään tapauksessa käytä valkoista. Valkoinen siis tuntuu jakavan mielipiteitä melko jyrkästi.

Sininen ja violetti ovat seuraavaksi suosituimmat värit ja moni näistä sävyistä (turkoosi, laivastonsininen, liila, violetti) mainittiinkin yleensä yhdessä mustan kanssa. Turkoosinsävyt ovat suositumpia bikineissä kuin alusvaatteissa, mutta raikas turkoosi ja vaaleansiniset ovat monelle mieleen erityisesti kesäaikaan myös alusvaatteissa. Sekä sinisessä ja violetissa tummat sävyt mielletään enemmän iltakäyttöön ja eroottisempiin alusasuihin, ja vaaleat puolestaan romanttisiksi ja naisellisiksi.

Muut kategoriaan jäivät beige, oranssi, keltainen, vihreä ja harmaa, jotka saivat vain muutamia hajaääniä. Näistä pitävän kannattaakin tarttua heti tilaisuuteen, jos omaa lempiväriä on tarjolla, sillä näitä erikoisempia kausivärejä on saatavana harvoin ja rajoitetusti.

Poikkeuksena kuitenkin tässä viimeisessä ryhmässä on beige, jota lähes aina on tarjolla ns. perusväreissä eli mustan ja valkoisen ohella, ja josta monien mielestä on jo ihan ylitarjontaa. Muutamia mainintoja olikin, joissa vastaaja kertoi ensin lempivärinsä ja kommentoi vielä lisäksi, että ei missään tapauksessa beigeä. Myös termissä "mummopuuterinvärinen" on hieman negatiivinen vivahde, joka juontanee juurensa ajoista, kun rintaliivejä sai lähes pelkästään ihonvärisinä, ja isommissa kuppikokovaihtoehdoissa värien puute onkin ollut ongelmana melko pitkään vielä ihan viime vuosikymmenille.

Vaikka ihonsävyt ovat vain hyvin harvan lempiväri alusasuissa, on niille kuitenkin omat käyttötarpeensa, sillä ihonväriset alusvaatteet näkyvät kaikista vähiten vaatteiden alta. Erityisesti kesäaikaan, kun vaatteet ovat ohuempia, kannattaakin suosia beigeä, ellei halua erityisesti säväyttää ja räväyttää jollain kesäisen pirteällä.

1 comment:

  1. Ostaisin mielelläni beigejä/puuterinvärisiä alusvaatteita juuri siksi, että ne eivät näy läpi vaaleista vaatteista. Tarjonta on välillä huono. Monissa Lumingerien vaaleissa alusvaatteissa on jotain värikkäitä/tummia pitsejä, tereitä tai kuvioita. En pidä beigejä alusvaatteita mitenkään mummomaisina, vaan jopa tyylikkäinä ja ainakin erittäin käytännöllisinä.

    ReplyDelete

Tervetuloa mukaan keskusteluun blogissani! Tarkistan kommentit ennen julkaisua. Julkaisen kommentit joko sellaisenaan tai poistan ne, mutta en koskaan muokkaa kommentteja. Kiitos viestistäsi!

I welcome you to join in the conversation and comment on my posts. All messages are moderated, but not modified. Thanks for your message!