9 Jan 2014

Freya AA4004 Crop top urheilurintaliivit (vs. Panache Sport)

Freya Active UW Crop top sports bra
Electric Black
Crop top sport bra mallinumero AA4004 on on Freyan uusin, tammikuussa 2014 markkinoille tullut, kaarituettu sporttiliivi. Odotin tätä innolla koko viime syksyn ja talven, ihan siitä lähtien, kun kesällä näin ensimmäiset vilaukset tämän kevään mallistosta ja tästä uudesta tuotteesta. Freyahan lupaa tässä liivimallissa uskomattomat 92% vähemmän liikettä rinnoille, kun Panache Sport "vain 83 %". Noh, osa lienee markkinointipuhetta, ja lienevätkö nuo luvut edes keskenään vertailukelpoisia, joten jätän näiden lukujen ja tulosten arvioinnin lukijoiden itsensä pohdittavaksi ja testattavaksi.

Ensimmäisinä markkinoille saatiin Freya Activea mustana "Electric black" (saatavana meiltä Lumingeriesta) sekä siniviolettina "Indigo" (ei vielä valikoimassamme, mutta mikäli kysyntää riittää, niin tulemme varmaan tarjoamaan myös tämän värivaihtoehdon). Mahtaakohan ensi syksylle olla tarjolle jotain uutta väriä, se jää nähtäväksi...

Freyan AA4004-liivi on kuvastossa listattujen tuoteominaisuuksien perusteella hyvin pitkälle samanoloinen kuin Panache Sport: molemmat ovat kaarituetut ja topatut, sisäkupit ovat saumattomat, mikrokuitumateriaalin luvatavaan olevan hengittävää (ja antibakteerista!) ja pehmustetuissa olkaimissa on racerback-hakanen, joilla olkainten asentoa voi muuttaa. Eroja kuitenkin löytyy näiden kahden liivimallin välillä, vaikka niillä on myös paljon yhteistä.

Freya Activessa on enemmän hakasia. Panache Sportissa on 2-3 hakaset koosta riippuen, Freyan sporttiliivissä D-kuppikoossa kahdet, DD-E-kuppikoossa kolmet ja jo F-kupista alkaen hakasia on neljät. Panachessa säätövaraa on kolme riviä, Freyassa neljä. Freyat ovat siis takaosastaan korkeammat ja säätövaraakin on yksi rivi enemmän, mutta mittojen perusteella Panache Sport puolestaan on hieman peittävämpi edestä: koossa 75H Freya Activen korkeus keskeltä edestä on 16,5 senttiä ja kupin sivulta 12 senttiä, kun taas Panachessa vastaavasti 18 cm / 13 cm. Valmistajien tuotekuvien perusteella voisi kuvitella, että mitat olisivat juuri toisinpäin, sillä Freya näyttää korkeammalta ja peittävämmältä.


Olkainten leveys on olkapäältä pehmustetulta osalta noin kolmisen senttiä molemmissa liiveissä. Panache Sportin olkaimissa on ehkä aavistuksen enemmän pehmustetta sekä hieman enemmän joustoa kuin Freya Activessa, mikä voi olla ehkä pidemmässä käytössä mukavampi. (Sama kyllä muutenkin materiaalin kanssa, eli Freya tuntuu jotenkin kovemmalta ja jäykemmältä, ehkäpä sillä on saatu nuo tukilisäprosentit, jotka mainitsin jo ensimmäisessä kappaleessa.) Säätövaraa molemmissa malleissa on olkaimissa suurinpiirtein saman verran, Freyassa ehkä parisen senttiä enemmän. Koska olkaimet ovat pehmustetut, jää säätövaraa vain takaosaan, mikä valitettavasti ei ole riittävästi kaikille: erittäin lyhyelle olkaimet voivat jäädä liian pitkäksi ja taas vastaavasti hyvin pitkälle säätövara ei riitä.

Racerback-hakanen on toteutettu hieman eri tavalla näissä liiveissä. Panachen liivissä hakanen on heti olkaimen pehmustetun osan päässä kiinteästi, Freyan mallissa hakanen on olkainnauhassa ja sen paikkaa voi siirtää. Itse pidän ehkä hitusen enemmän Freyan toteutuksesta, jossa paikan voi valita, koska Panachen liivissä hakanen jää minulla liian ylös heti niskan taakse ja alkaa sitten painaa jonkinajan kuluttua.

Freya AA4004 UW Crop top Racerback vs Panache Sport 5021 Racerback
Sovitin Freya Activea koossa 75H ja 80H, kuvat ovat tästä pienemmästä koosta. 75-koossa ympärysmitta oli mukavan napakka ja jos vain suurempaa kuppikokoa olisi ollut tarjolla, olisi kokovalintani ollut tämä ympärysmitta. Kuppi jäi kuitenkin aavistuksen minulle pieneksi ja kaarituet eivät aivan istuneet keskeltä rintakehää vasten, niinpä sovitin vielä koon 80H, jotta sain lisätilaa kuppiin. Tässä koossa kuppi olikin sopiva, mutta ympärysmitta ehkä aavistuksen reiluhko, joten ihan täysin tukevalta liivi ei enää tuntunut. Oikeampi koko minulle olisi tässä(kin) mallissa 75HH tai 75J, valitettavasti liivistä ei kuitenkaan valmisteta näitä kokoja. Freyan mitoitus on enemmän "true to size" ja uskaltaisinkin neuvoa, että jos tiedät kokosi jossain Freyan liivissä, niin valitse tästä sporttimallista sama koko. Panachen liivissähän koot ovat reiluhkot ja useimmille riittääkin yhtä kokoa pienempi, kuin mitä normaalisti käyttää. (Ja vielä kerran kertauksena, että Panache Sportista minulle riittää vallan hyvin 75H, sen verran reilu on mitoitus.)


Malliltaan en kuitenkaan ole Freyaan aivan sataprosenttisen tyytyväinen (eikä niitä aivan täydellisiä rintaliivejä taida ollakaan), vaikka liivit ovatkin todella mukavat ja tukevat päällä. Mallissa on hieman samaa ongelmaa kuin Freyan liiveissä minun koossani muutenkin, eli kupit tahtovat pyrkiä "sojottamaan" sivuilllepäin eikä eteenpäin. Rinnan sivuprofiili on varsin hyvä ja luonnollisen pyöreä, sekä edestä että sivusta katsottuna muiden silmin, eikä tuota kuppien "harotusta" edes muut huomaa eikä itsekään liikkuessa ehtisi tuijottelemaan, mutta kun liivejä silmäili vertailumielessä nenän alla millintarkasti, tämä pieni miinus jäi mieleen.


Kaikenkaikkiaan sanoisin, että Freya Active AA4004 Crop top sport bra oikein oiva haastaja jo muutaman vuoden markkinoilla olleelle ja supersuositulle Panache Sportille. Ei aivan täydellinen, mutta miellyttävä päällä, tukeva ja hengittävä. Täyttää siis hyvän urheiluliivin perusvaatimukset kirkkaasti. Mitään oleellisia eroja näiden kahden mallin välillä ei ole, vaikkakin ne eroavat monilta pieniltä yksityiskohdiltaan. Myös saatavilla olevien kokojen ja hinnan puolesta mallit ovat melkolailla tasavertaisia. Tarkoitukseni ei alunperin ollut kirjoittaa vertailua näiden kahden tuotteen välille, mutta huomasin heti kirjoittamisen aloitettuani, että vertailu tuli melkein itsestään, sillä niin paljon yhteistä näistä kahdesta liivistä kuitenkin löytyy.

Sorry this post is only in finnish.

4 comments:

 1. Hmm, Freya voisi olla vastaukseni ongelmaani. Nyt käytössä on juoksuun panache, mutta koska kiloja on lähtenyt niin kuppiin jää juuri sen verran ylimääräistä, että esim. kireän jumppatopin kanssa liivit näkyvät rumasti. Tuki ei mielestäni juurikaan ole kärsinyt vaikka kuppi on aavustuksen iso. Alunperinkin suurin ongelma Panachessa on ollut liian lyhyet olkaimet, ne riittävät suorana minulle kyllä, mutta racerbackissa hakanen jää aivan niskaan ja kireys saa aikaan päänsäryn (sama ongelma on myös abshockereissa, joissa ei riitä pituus mitenkkään päin). Itse tykkää racerbackista, koska suurimmassa osassa jumppatopeista on painijanselkä eikä mikään ole niin tylsää kuin näkyvät olkaimet.. jos Freyan olkaimet ovat tosiaan pari sentiä pidemmät niin racerback voisikin onnistua!

  Toivottavasti tätä mallia saadaan 60 ympäryksellä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vielä ei kukaan (muu) ole Freyan 60-kokojen perään kysellyt, mutta niitä kyllä on saatavana, eli jos kyselyitä tulee, niin tilataan myös niitä tarjolle. :)

   Delete
 2. Toivottavasta tulee tarpeeksi kysyntää 60 ympäryysmitalle; itse käytän 60G:tä ja olen monelle samalle ympäryskoolle suositellut tätä nettikauppaa; tälltä kuitenkin saan suht hyvin sen ympäryysmitan liivejä ja toivottavasti myös urheiluliivejä paremmin. Just nyt on vaan panachen urheiluliivit ja on kyllä todella hyvät, mutta ei ehkä täydelliset mun rinnan mallille. Seuraavaksi menee kokeiluun tuo uusi freya, näyttää lupaavalta. =)

  ReplyDelete
 3. Ensituntuma Freyaan otettu. Nyt vaan odotellaan että pakkanen laskisi, pääsisi testaamaan kuinka nämä toimivat juostessa, hyvältä kyllä vaikuttaa:) Mulla nämä ovat edestä korkeammat kuin mun Panachet, koska Panacheissa sopiva kuppi on FF ja näistä taas G. En myöskään saa tuota racerback hakasta kiinni, paitsi aivan ylhäältä, ilmeisesti mulla on liian levet hartiat. Olkaimen alaosan rengas, joka Panacheista puuttuu, vääntää myös mutkaa liiviin, kun yrittää racerback hakasta kiinni. Onneksi en sitä juuri käytäkään.

  ReplyDelete

Tervetuloa mukaan keskusteluun blogissani! Tarkistan kommentit ennen julkaisua. Julkaisen kommentit joko sellaisenaan tai poistan ne, mutta en koskaan muokkaa kommentteja. Kiitos viestistäsi!

I welcome you to join in the conversation and comment on my posts. All messages are moderated, but not modified. Thanks for your message!