1 Apr 2012

Rintaliivit ja alushousut, samaa vai eri sarjaa - gallupin tulokset

Maaliskuussa kysyin, valitsetko aina rintaliivejä ostaessasi myös alushousut samaan sarjaan? Kuun aikana kyselyyn ehti blogissani vastata 128 henkilöä.

Minä olen yksi noista "Kyllä, aina!"-vastaajista, eli vain seitsemän muuta lisäkseni ostavat aina liivit ja housut samaa sarjaa. Melko usein tai silloin tällöin sarjan alushousut ostaa 45% vastaajista, eli hieman vajaa puolet. Harvoin- tai ei koskaan-vastauksia oli sama prosenttiosuus 45%.

Itse kuulun siis heihin, jotka ostavat aina alusvaatteet settinä, eli liivien kanssa pitää olla vähintään yhdet samanlaiset alushousut. Aloitellessani Lumingerieta, kuvittelin, että aika moni muukin tekee näin, mutta sain karvaasti todeta, että kaikki alusvaateostajat eivät olekaan samanlaisia.

Ensimmäiset verkkokaupan sisäänostot tein nimittäin ajatuksella, että jokainen rintaliivien ostaja ostaa vähintään yhdet housut samaa sarjaa, ja tilasin jokaisesta alusvaatesarjasta aina yhtä paljon rintaliivejä ja alushousuja. Lisäksi käytin melko paljon aikaa pohtiessani, mitä housukokoja tulee tilata ja miten paljon, jos liivejä tulee koossa esim. 65-85, että jokaiselle liivinostajalle löytyisi sitten myös sopivankokoiset alushousut. Mutta hyvin väärässä olin näiden sisäänostojen suhteen. Niinpä lopputulos oli se, että kun ensimmäiset verkkokauppaani tulleet rintaliivimallit olivat loppuunmyydyt, housuista oli vielä puolet jäljellä.

Sittemmin olen oppinut, että alaosia eli alushousuja ja sukkanauhaliivejä kannattaa tilata korkeintaan kolmasosa siitä, mitä liivejä ostetaan. Erikoisvärien tai -materiaalien kanssa sisäänostaettavien alaosien määrää voi hieman painottaa, sillä naiset ostavat koko setin yleensä vain erikoisemmista tuotteista. (Sensijaan miehet ostavat lahjaksi lähes aina koko setin, vaikka se olisikin jotain ihan perusväriä.) Perusliivien kanssa naiset harvemmin ostavat housuja samaan sarjaan, vaan mieluummin edullisia "nippupöksyjä" tai perusvärisiä perushousuja. Onneksi nykyisten tilaus- ja tuoteseurantojen ja vuosien aikana kerättyjen tilastojen avulla pystymme nykyään haarukoimaan tarkemmin, mitä kokoja menee eniten, ja painottamaan sisäänostot näiden tietojen perusteella. Ei tarvitse enää arvailla.

2 comments:

  1. Minä kuuluin noihin harvoin-vastaajiin, mutta lähinnä olosuhteiden pakosta. Minun koossani pikkuhousuja harvoin on samaan sarjaan tai sitten jos on, ne ovat niin matalia että jäävät inhottavasti mahan alapuolelle. :D Ostaisin siis erittäin mielelläni saman sarjan pikkuhousuja, jos valmistajat vain tekisivät kokoja paremmin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olen miettinyt ihan samaa, että miksi alaosissa koot loppuvat yleensä jo johonkin 44-48-kokoon. Samoin harmittaa usein, ettei ole tarjolla useampia eri housumalleja samaan sarjaan.

      Delete

Tervetuloa mukaan keskusteluun blogissani! Tarkistan kommentit ennen julkaisua. Julkaisen kommentit joko sellaisenaan tai poistan ne, mutta en koskaan muokkaa kommentteja. Kiitos viestistäsi!

I welcome you to join in the conversation and comment on my posts. All messages are moderated, but not modified. Thanks for your message!