28 Apr 2015

Rintaliivikoulu osa 1: Kannattelevatko rintaliivisi rintojasi vai toisinpäin?


Pikatesti: Nosta kädet ylös. Miten kävi rintaliiveillesi ja rinnoillesi? Nousivatko kaarituet irti iholta? Valahtivatko rinnat kenties jopa kaaritukien alle? Entä joudutko korjailemaan liivejä tai nostamaan rinnat takaisin kuppeihin, kun lasket kädet takaisin alas?

Vääränkokoiset rintaliivit
Jos tuloksena oli tämä, eli kaarituet nousivat ilmaan ja sait lopuksi ojennella rintaliivit takaisin päällesi, on sinulla vääränkokoiset rintaliivit.

Oikeankokoiset rintaliivit
Oikeankokoiset rintaliivit pysyvät päällä ja paikoillaan, vaikka nostelisit käsiä, kumartelisit ja liikkuisit. Rintoja ei tarvi asetella takaisin kuppeihin jatkuvasti. Oikeankokoisia rintaliivejä ei juuri huomaa edes päällä.

Rintaliivien tärkeimmät tehtävät ovat tukea ja nostaa rintoja sekä myös muotoilla rintoja ja pitää niitä paikoillaan. Tämän lisäksi tärkeää useimmille meistä on se, että ne näyttävät hyvältä. Ainakin itselleni liivien ulkonäöllä on suuri merkitys. Hyvät ja hyvin istuvat alusvaatteet saavat päällysvaatteetkin istumaan paremmin, ja nykyään rintaliivit ovat myös yhä enemmän osa pukeutumista. Upeiden materiaalien lisäksi niissä voi olla koristeelliset olkaimet tai remmejä ja koruja, ja ne saavat näkyä vaatteiden läpi tai alta. Huonot rintaliivit eivät täytä tehtäviään ja ovat enemmän haitaksi ja riesaksi, eivätkä ole ainakaan kaunis näky.

Valitettavan moni kärsii vääränkokoisista liiveistä, koska mielestäni liivitietoutta on aivan liian vähän tarjolla, ja siitäkin osa antaa vääriä mielikuvia tai on virheellistä. Esimerkiksi kokotaulukoissa kuppikoot saattavat loppua jo D-, E- tai F-kuppiin, mikä antaa ymmärtää, ettei suurempia edes ole tarjolla. Todellisuudessa D-F-kokoiset ovat vasta (pientä) keskikokoa. Esimerkiksi meillä eniten myyvät koot löytyvät EU-mitoituksen G-J-kokoluokasta, ja näitä isompia kuppikokojakin myydään enemmän kuin F-kuppia tai pienempiä.  Ongelmana on sekin, että vaikka tietäisi, miten liivien tulisi istua ja tietää tarvitsevansa suurempaa kokoa, ei kuppikokoja yksinkertaisesti ole tarjolla, joten on tyydyttävä sitten siihen, mitä sattuu kaupoista löytymään.

Mutta yksin kokotaulukoita ei voi syyttää puutteellisesta liivitiedosta, sillä myös mediassa näkee monesti vääränkokoisia liivejä, ja tällaisten kuvien perusteella on helppo kuvitella, että noin liivien kuuluukin istua. Jopa rintaliivimainoksissa rinnat pursuilevat kupeista ja liivit istuvat ikävästi, kaarituet ilmassa töröttäen. Sen sijaan, että rintaliivit kannattelisivat rintoja, liivit ovat enemmänkin koristeena rintojen päällä ja täyttävät ainoastaan yhden ainoan tehtävän - ne näyttävät sievältä, mutta eivät tue, muotoile tai pidä rintoja paikoillaan. Jos rintaliivit istuvat noin huonosti, ei ihme, että niin moni myös inhoaa rintaliivejä tai käyttää niitä vain pakon edessä. Miten tällä hetkellä päällä olevissa liiveissäsi, ovatko kaarituet vähän ilmassa rintojen alta tai keskeltä, tai rinta ehkä vähän pursuilee jostain, hankaako ympärysmitta tai putoileeko olkaimet? Jos vastasit kyllä yhteenkään näistä kysymyksistä, sinulla on melko todennäköisesti vääränkokoiset rintaliivit.

Seuraavassa osassa tarkemmin oikeankokoisesta ympärysmitasta.

Kuvat Panache Lingerie

3 comments:

 1. Mun ongelma on se, että hyvin monista liiveistä pullahtaa rinta ulos, kun kumartuu... harvassa on niin kokokuppiset, ettei tarttis roskan noukkimisen jälkeen palautella rintoja takaisin kuppeihinsa. Olenkin siirtynyt lähes vallan urheiluliiveihin...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa nimetön! Kannattaa tarkistaa kuppikoko, että istuuhan kaarituet koko matkaltaan rintakehää vasten ja ettei pursuile. Kyllä vajaakuppisissakin liiveissä tulisi rintojen pysyä kyydissä, vaikka kumartelisikin. :)

   Delete
 2. Uskoisin, että tähän nettikauppaan eksyy isotissisempiä ihmisiä kuin ehkä maan keskiverto on. Minä ainakin etsin ja löysin tämän kun ei kaupoissa enää koot riittäneet... Toisekseen, uskoisin että omat liivini ovat sopivat, mutta alkaisikohan rinnoissa olla jo niin paljon painoa että rintojen alla oleva iho alkaa olla kovilla ja välillä tulee hankaumia :/

  ReplyDelete

Tervetuloa mukaan keskusteluun blogissani! Tarkistan kommentit ennen julkaisua. Julkaisen kommentit joko sellaisenaan tai poistan ne, mutta en koskaan muokkaa kommentteja. Kiitos viestistäsi!

I welcome you to join in the conversation and comment on my posts. All messages are moderated, but not modified. Thanks for your message!