21 Aug 2012

Panache Superbra Ariza vs. Panache Cleo Marcie

Vertailin valikoimaamme loppukesästä tulleita Panachen rintaliivimalleja Arizaa ja Marcieta. Molemmat ovat malliltaan toppaamattomat kaarituetut balconette-liivit. Arizaa valmistetaan koossa 65-85 D-K ja Marcieta 60-85 D-J. Ariza on Panachen Superbra-mallistosta ja Marcie Cleo-mallistosta. Huomasin kuitenkin pienen kokoeron liivien mitoituksessa: Arizasta minulla päällä koko 75J, Marciesta 75HH. Kokeilin myös muita kokoja, mutta nämä istuivat parhaiten.

Panache Superbra Ariza Panache Cleo Marcie
Ariza-liivissä kupin ja siten rinnan muoto on luonnollisempi, kun taas Marciessa kuppi muotoilee rinnan pyöreäksi. Minulle malliltaan sopivampi on Arizan hieman korkeampi kuppi, sillä rintavarustukseni näyttäisi lähenevän maata vuosi vuodelta. Marcie sopii paremmin kiinteämmille rinnoille. Olkainten leveyksissä ei näissä malleissa ole eroja, mutta olkainten leveys on suhteessa myös liivikokoon eli pienemmällä kupilla myös olkaimet molemmissa liiveissä ovat kapeammat.

Ariza Teal hehkuvan petroolinsinisenä Marcie Red herkullisen punaisena
Sivuprofiilista kupin muoto erottuu selvemmin. Molemmat liivit nostavat rinnat yhtä korkealle, mutta Marcien kuppi on enemmän eteenpäin työntyvä ja pyöreä; Arizassa rinta asettuu luonnollisempaan muotoon. Kuvista näkyy hyvin myös kuppien korkeusero; vaikka molemmat ovat balconette-malliset, Arizan kuppi tulee ylemmäksi, muistuttaen enemmän kokokuppista mallia, kuin Marciessa, jossa kuppi on matalampi ja kupin yläreuna menee lähes vaakasuorasti rinnan yli.

Arizassa on korkeampi kuppi ja sivut,
myös kaarituki on korkeampi.
Marcien matalamman kupin ja
matalampien kaaritukien ansiosta
liivi sopii paremmin lyhyelle.
Myös sivut ovat Arizassa korkeammat ja kaarituki tulee ylemmäs. Ariza tuntuu tukevammalta sekä ympärykseltään että kupistaan, mutta korkealle kainaloon tulevat kaarituet alkavat helposti painaa (mistä miinus Arizalle). Marcie-liiveissä kaarituki jää alemmas ja sivut ovat matalammat. Se sopii paremmin lyhyille ja lyhytselkäisille. Arizassa on myös leveämmästi kangasta kupin alla kuin Marciessa, tämä näkyy ehkä parhaiten ensimmäisestä vertailukuvaparista.

Arizassa kiinnitys on 2-3 hakasella,
koosta riippuen.
Marciessa on kahdet hakaset
koosta riippumatta.
Molemmissa liiveissä olkaimet ovat takaa säädettävät, mutta olkainten kiinnitys liivin takaosaan on erilainen. Käytössähän tällä ei ole juuri merkitystä muuten kuin, että Marciessa olkaimet ovat koko matkaltaan säädettävät (kun olkaimissa ei ole säätöä haittaavia koristeluita), mutta Arizassa säätövaraa on vain takaosan verran. Olkaimet asettuvat suurinpiirtein yhtä leveälle sekä edestä että takaa. Leveämmän takaosan vuoksi Ariza tuntuu tukevammalta päällä kuin Marcie. Marciessa kiinnitys on kahdella hakasella kaikissa kokovaihtoehdoissa kun taas Arizassa pienemmät koot D-G ovat kahdella hakasella isommat GG-K kolmella hakasella.

Molemmat liivit saavat minulta ison plussan mielettömän upeista ja herkullisista värisävyistä. Mielestäni värit ovat vieläkin syvemmät ja hehkuvammat luonnossa kuin näissä kuvissa. Arizaa on saatavana myös purppuransävyisenä. Näiden kahden liivin väliltä olisi hyvin vaikea valita, sillä Ariza tuntui hivenen tukevammalta koossani, mutta koska en ole kovin pitkä, niin nuo korkeat kaarituet pidemmän päälle päivän aikana alkavat aina painaa kainaloon. Marcie taas oli malliltaan todella kaunis, mutta ei tuntunut aivan yhtä tukevalta päällä. Toisaalta Marciessa ei minulla ole ollut tuota samaista kaaritukiongelmaa.

No comments:

Post a Comment

Tervetuloa mukaan keskusteluun blogissani! Tarkistan kommentit ennen julkaisua. Julkaisen kommentit joko sellaisenaan tai poistan ne, mutta en koskaan muokkaa kommentteja. Kiitos viestistäsi!

I welcome you to join in the conversation and comment on my posts. All messages are moderated, but not modified. Thanks for your message!